Muharrem İnce: ‘Olağanüstü kurultayı toplayacağız’

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin olağanüstü kurultayının yapılması için delegelerden destek istediklerini söyledi. İnce, “Bu olağanüstü kurultayı toplayacağız” dedi.

Muharrem İnce: ‘Olağanüstü kurultayı toplayacağız’

26. Dönem milletvekilleri kayıt yaptırmaya devam ediyor. Kayıt işlemi için Meclis’e gelen Muharrem İnce, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İnce, 10 Kasım’ın kendileri için bir matem, yas günü değil, kararlılık, mücadele ve sahip çıkma günü olduğunu söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Benim iki büyük eserim var. Bunlardan biri Türkiye Cumhuriyeti, öbürü de CHP” sözünü anımsatan İnce, “Biz bugün o inanç ve kararlılıkla, o azimle Türkiye Cumhuriyeti’ne de CHP’ye de sahip çıkma gününde, bu mücadele gününde kayıt yaptırmak benim için önemli. Özellikle bugünü seçmedim. Biraz denk geldi. Ama böyle bir günde kayıt yaptırmış olmak benim için güzel ve hoş oldu” diye konuştu.

İnce, olağanüstü kurultay açıklamasının ardından yaşanan gelişmelere ilişkin soru üzerine, “Çok hoş. Dün gece yarılarına kadar telefonla görüştüm. Sabah geldiğimde 6 imza gelmişti. Şu anda da 7 genç kurultay delegesi bir açıklama yapıp, imzalarını gönderiyorlar. Olağanüstü güzel gelişmeler. Kurultayı toplayacağız” dedi.

Delegelerin masabaşında yazıldığı iddialarına ilişkin soruya İnce, şu yanıtı verdi:

“Pek çok ilde bu şekilde yapılmaya devam ediliyor. Bu konuda kararlıyım. Bu olağanüstü kurultayı toplayacağız. Ben delegelerimizden bu konuda destek istiyorum. Yani şu anda hiç hoş olmayan şeyler oluyor. Pek çok ilde masabaşında il başkanları, ilçe başkanları oturmuşlar delegeleri yazıyorlar. Bir hazırlık bir telaş var. Bu telaş doğru bir telaş değil, bu yapılanlar doğru değil.”

İnce, “itiraz edilsin” ifadesi üzerine de “O kadar çok var ki hangisine itiraz edelim. Bu ‘aman kaybetmeyelim koltuklarımızı’ korkusu, CHP’yi kötü yerlere sürükler. Bu işin doğrusu bir an önce olağanüstü kurultayı toplamaktır” diye konuştu.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in “Yandaş medyaya malzeme oluyorlar” dediğinin belirtilmesi üzerine İnce, “Ben partimizin genel sekreteriyle medya aracılığıyla konuşmak istemem. Böyle bir tartışmaya da girmem. Siyasi birikimim, geçmişim de buna uygun değil. Ama yüzlerce böyle örnek varsa kimse kusura bakmasın bunları medyayla paylaşırım” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X