Muhasebeci sorunlarına çözüm bekliyor

Bursa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, mesleki sorunlarının ivedilikle çözülmesi gerektiğini söyledi.

Muhasebeci sorunlarına çözüm bekliyor

Sönmez yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Birliğimiz tüm odalarımıza bir yazı göndererek yasal düzenlemeye gerek olmaksızın ivedi olarak çözülebilecek sorunların tespitini istemiştir. Odalarımızdan gelen görüşler birliğimizce incelenmiş ve bunlardan en önemlileri listelenerek Gelir İdaresi Başkanlığı’na sunulmuştur. Beyanname imzalatma zorunluluğu kapsamı dışında bırakılan mükelleflerin beyannamelerinin de imzalatma kapsamına dahil edilmesi, kurumlar arası bilgi paylaşımının yetersizliği ile ilgili sorunların çözümü için, kurumlar arasında ortak bilgi havuzunun oluşturulması, düzeltme amacıyla verilen Ba-Bs formları için özel usulsüzlük cezası uygulanmaması, meslek mensuplarına yüklenilen müteselsil sorumluluk hükümlerinin yeniden gözden geçirilmesi, mücbir sebep hallerine meslek mensupları ile ilgili düzenleme yapılması gibi konular çözülmesi gereken sorunlarımızdır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X