Muhasebeciler ‘zirve’de buluşacak

Bursa Serbest Muhasebesi Mali Müşavirler Odası’nın (BSMMMO), 2. ‘Kurumsal Yönetim ve İç Kontrol Sempozyumu’ 13-14 Mayıs tarihlerinde Uludağ-Karinna Otel’de yapılacak.

Muhasebeciler ‘zirve’de buluşacak

ASLIHAN AYDIN

 

BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, Bursa Akademik Odalar Birliği’nde (BAOB) dün gerçekleştirilen toplantıda, etkinliğe mesleğin duayenlerinin katılacağını söyledi. Sempozyumda iç kontrol, risk yönetimi, bağımsız denetim, entegre raporlama konularının yer alacağını dile getiren Sönmez, meslek mensuplarının bakış açısını değiştirmeyi ve kendilerine farklı bir vizyon katmayı amaçladıklarını kaydetti.  Sönmez, sempozyuma şehir içi ve dışından yaklaşık 500 kişinin katılmasını beklediklerini bildirdi. 

DOĞRU VE GÜVENİLİR

Sönmez, sempozyum konuları ile ilgili bilgi de verdi. Uluslararası iş birliğinin gelişmesiyle bağımsız denetime verilen önemin artığını dile getiren Sönmez, “Amacı, bilgi kullanıcılarına sunulan bilgilerin tarafsız, doğru ve güvenilir olmasını sağlamaktır. Bunun güvencesini veren hiç şüphesiz meslek mensuplarıdır” dedi. Finansal raporların, işletmelerin gerçek durumunu yansıtmada ve işletmelerin geleceğine ilişkin bilgi sunma konusunda yetersiz kaldığını vurgulayan Sönmez, “İşletme faaliyetlerinin toplum, çevre ve işletme yönetimi üzerindeki etkilerini bütüncül bir bakış açısıyla ele alacak yeni bir raporlama modeli entegre raporlamadır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X