Muhasebecilerden angaryalara abaküslü tepki

Bursa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, meslek mensuplarını gereksiz angaryalarla bıktırmanın kimseye bir fayda sağlamayacağını söyledi.

Muhasebecilerden angaryalara abaküslü tepki

ASLIHAN AYDIN

 

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) çatısı altında örgütlenen, ülke genelinde sayısı 100 bini bulan muhasebe meslek camiası, ‘Angaryalara Hayır’ diyerek ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Bu çerçevede Bursa Akademik Odalar Birliği(BAOB) önündeki Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda toplanan BSMMMO üyeleri, ‘Tek tek evrak saymayacağız’, ‘Ücretli personel olmayacağız’, ‘Angaryaya karşı tek ses tek yürek’ sloganları attı. Üyeler, ellerindeki abaküslerle de üzerlerindeki iş yüküne dikkat çekmeye çalıştı. 

 

BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, buradaki konuşmasında kendilerinden tekrar tekrar istenilen belgelerin hem mükellefe hem de meslek mensubuna külfet yarattığını vurguladı. Maliye ile mükellef arasında diyalog kurmada ve vergiye gönüllü uyum sağlamada görev üstlenen meslek mensuplarını gereksiz angaryalarla bıktırmanın hiç kimseye bir fayda sağlamayacağını belirten Sönmez, “Gelir İdaresi Başkanlığı’na (GİB) meslek camiamızı ilgilendiren düzenlemeleri yaparken meslek odalarımızın görüşüne başvurmaları ve oluşacak ortak akıl ile hareket etmeleri yönündeki talebimizi bir kez daha tekrarlıyoruz. Bu durum tüm taraflar için fayda getirecektir. ‘Ben yaptım oldu’ anlayışı artık günümüzün modern düşünce anlayışıyla bağdaşmamaktadır” dedi.

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Angaryaların kaldırılması yönündeki mücadelelerini sürdürmeye devam edeceklerini dile getiren Sönmez, taleplerini şöyle sıraladı: “TÜİK formlarını, Maliye’de var olan bilgilerin Maliye’nin diğer kurumları tarafından tekrar tekrar istenmesini reddediyoruz. Mali tatilin temmuz ayının tamamını kapsamasını talep ediyoruz.” 

DEMOKRASİ KÜLTÜRÜ EGEMEN KILINMALI

Sönmez, ayrıca 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini de kınadı. Demokrasiyi sekteye uğratacak her türlü girişimin her zaman karşısında olduklarına dikkat çeken Sönmez, ”Yaşanan bu antidemokratik girişimi ortaya çıkaran nedenlerin çok iyi irdelenmesi, bir daha benzeri bir girişimin yaşanmaması için demokratik kitle örgütlerine ve demokrasiye bakış açısının değiştirilmesi, farklı düşüncelerin de özgürce dile getirilebildiği daha ileri bir demokrasi kültürünün ülkemizde egemen kılınması gerekmektedir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X