Muhasebecilerin 3 adaylı seçiminde ipi Sönmez göğüsledi

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda (BSMMMO) Çağdaş Muhasebeciler Grubu’nun adayı Ahmet Hikmet Sönmez yeniden başkanlığa seçildi.

Muhasebecilerin 3 adaylı seçiminde ipi Sönmez göğüsledi

ASLIHAN AYDIN

Sönmez, Bursa Akdemik Odalar Birliği (BAOB) yerleşkesinde gerçekleştirilen genel kurulda, Meslekte Dayanışma ve Birlik Grubu’nun adayı Ali Çevdir ve Uludağ Meslekte Birlik Grubu adayı Ali Erdoğan ile yarıştı. 3 liste ile girilen seçimde 2 bin 486 geçerli oy kullanıldı. Çağdaş Muhasebeciler Grubu’nun bin 299 oy aldığı seçimde, Meslekte Dayanışma ve Birlik Grubu bin 66 oy alırken, Uludağ Meslekte Birlik Grubu ise 113 oyda kaldı. Buna göre, Çağdaş Grup’tan 4 üye, Meslekte Dayanışma ve Birlik’ten de 3 üye yönetim kurulu üyeliğini kazandı. Yeniden göreve gelen Sönmez,seçim sonrası yaptığı konuşmada mali müşavir camiasına teşekkür ederek, ilk günden itibaren grup çatısına bakmaksızın herkesi kucaklayacaklarını söyledi. Seçimde yarışan 3 listenin de çağrı yapmasına rağmen katılımın az katılım olmasından yakınan Sönmez, ‘Türkiye’nin genelinde olduğu gibi seçim sonuçları Çağdaş Demokratların başarısı ile sonuçlandı. Meslek mücadelesinde, bağımsız ve demokratik mücadele anlayışı onaylanmış oldu. Kaldığımız yerden katılımcı, üyesiyle birlikte karar veren anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Kafamızı kuma sokmayacağız. Kentimizde, ülkemizdeki meselelere duyarlı olacağız Sözümüzü söylemeye devam edeceğiz’ dedi.

EĞİTİM SEFERBERLİĞİ

İlk olarak eğitim seferberliği başlatacaklarını dile getiren Sönmez, mesleğin itibarını yükseltmek için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. Sönmez, ekim ayında Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) seçimlerinde çağdaş demokrat anlayışının daha güçlü bir şekilde göreve gelmesini beklediklerini kaydetti.

YENİ YÖNETİM

Yeni Yönetim kuruluna Çağdaş Grup’tan Ahmet Hikmet Sönmez, Hasan Uçar, Ömer İşçi ve Fikri Yazkili seçilirken, Meslekte Dayanışma ve Birlik Grubu’ndan Ali Çevdir, Asım Karaman ve Fatih Arslan seçildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X