Mühendis adayları BUTGEM’de yetişiyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM), yaz döneminde gerçekleştirdiği ‘Telden Araba’, ‘Maket Robot’, ‘Ahşap Oyuncak’ ve ‘Origami-Kağıt Sanatları’ kurslarıyla ç

Mühendis adayları BUTGEM’de yetişiyor

BUTGEM’de yaz kursları kapsamında 9-13 yaş arası çocuklara 15’er kişilik gruplar halinde eğitimler veriliyor. Bu eğitimler öğrencilerin özgüvenini artırırken, tasarım ve üretim bilinçlerini de güçlendiriyor. Öğrenciler, 20 Haziran’dan 22 Temmuz’a kadar 4 ayrı eğitim programında her hafta 40 saat eğitim görüyor. Öğrencilere, bir haftalık program süresince kahvaltı yapmanın önemi, düzen, tertip, grup ve bireysel çalışma, tasarım bilinci, atasözleri, deyimler, iş güvenliği kuralları, iş elbisesi kültürü ve proje mantığı konularında bilgiler veriliyor.

İŞ GÜVENLİĞİ BİLİNCİ

Maket Robot Kursu’na katılan öğrenciler, aldıkları eğitimle mekanik el becerileri, temel programlama kabiliyeti, analitik düşünce yetenekleri gelişiyor, robot parçalarını ve işlevlerini öğrenme imkanı yakalıyor. Genç Mekanisyen-Ahşap Oyuncak kategorisinde verilen eğitimlere katılan çocuklar ise küçük boyutlarda tasarlanan torna tezgahı, CNC freze tezgahı, strafor kesme makinesi, 3D printer, CNC torna ve freze tezgahlarını kullanarak, ahşap oyuncaklar ortaya çıkartıyor. Çocuklar ayrıca kurslara başlamadan önce kendi el yazılarıyla iş güvenliği sözleşmelerini hazırlıyor. Bu sayede öğrencilerde iş güvenliği bilincinin oluşması sağlanıyor. Verilen eğitimlerin sonunda ise minik kursiyerler, duvar saati, 3 boyutlu oyuncak, fotoğraflık ve anahtarlık yapabiliyor. 

SERTİFİKA SAHİBİ OLUYORLAR

BUTGEM’de yaz döneminde verilen bir diğer eğitim ise Origami kursları. Kursiyerler, Japonya’dan özel olarak getirilen kağıt kesme makinesi ile kağıtları birbirinden farklı şekle dönüştürüyorlar. Telden Araba Kursu’nda ise, çocuklar, kendilerine hediye edilen takım çantalarındaki alet edavatlar ile telden arabaları yapıyorlar. Eğitimleri tamamlayan kursiyerler eğitimleri tamamladıkları için sertifikalarını da eğitmenlerinden alıyor.

BİN 400 ÇOCUK FAYDALANDI

Çocuklar, BUTGEM’in kurslarına her sene olduğu gibi bu senede yoğun ilgi gösterdi. 8 yıldan bu yana düzenlenen yaz kurslarından ise, şimdiye kadar bin 400’e yakın öğrenci faydalandı. Kurslar sayesinde geleceğin tasarım odaklı mühendislerinin yetişmesi sağlanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X