‘Muhtar demokrasinin temel taşlarından biridir’

19 Ekim Muhtarlar Günü, tüm Türkiye’de olduğu gibi İnegöl’de de törenle kutlandı. Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen Muhtarlar Günü anma etkinlikleri nedeniyle Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen törene, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş,

‘Muhtar demokrasinin temel taşlarından biridir’

İnegöl Muhtarlar Derneği’nin Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan törende konuşan İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman, “Muhtar demokrasinin temel taşlarından biridir. Gece gündüz devletinin ve vatandaşların işini kolaylaştırmak için çalışır. Muhtarlarımız bir yandan devlet kurumlarıyla vatandaş arasında ilişkiyi kurarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetiminin en temel ihtiyaçlarından biri olmuştur. Muhtarlık, katılımcılığın sağlanmasında da önemli bir görevi yerine getirmektedir. Muhtar, devletin mühür ve beratını taşıyan tek seçilmiş kişidir” dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, “Devletin vatandaşa uzanan en sıcak eli, ülkemize, bayrağımıza, sadakatin yılmaz bekçilerin olan muhtarlarımızın bu anlamlı ve özel gününü kutluyorum. Muhtarlık müessesesi gerçekten vatandaşın en sıcak ve samimi gördüğü müesseselerden biri. Bizler de, hem Kaymakamlığımız, hem belediyemiz, muhtarlarımızın ve mahallelerimizin sorun ve eksiklerinin giderilmesi adına önemli katkı ve destekleri vermeye çalışıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X