‘Muhtarlar gözbebeğimizdir’

Bu yıl kutlanmaya başlanan Muhtarlar Günü dolayısıyla Yenişehir’de de etkinlik düzenlendi.

‘Muhtarlar gözbebeğimizdir’

GÜRHAN ADANA

Etkinlik, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Törende konuşan Kaymakam Abdullah Çiftçi, “Muhtarlar Günü’nün bu yıl ilki gerçekleştiriliyor. Devletin gören gözü, işiten kulağı, yürüyen ayağı olan muhtarlık kurumu, yakın zamana kadar hak ettiği değeri alamamıştı. Cumhurbaşkanımız muhtarlarımızı himayesine aldı ve özlük hakları iyileştirildi. Muhtarlar bizlerin samimi gayret gösteren görev arkadaşlarıdır” dedi.

Belediye Başkanı Süleyman Çelik de, vatandaşa hizmet etme aşamalarında muhtarlarla birlikte mesai yaptıklarını anlattı. Çelik, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da muhtarlarımızın sorun ve taleplerine hassasiyetle yaklaşmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Yenişehir Muhtarlar Derneği Başkanı Enver Zengin ise, “Muhtarlar demokrasinin gelişmesine katkıda bulunan, yerel yönetime katılım sağlanmasında önemli araçlardan birisidir. Bulunduğumuz mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil eden halkımızla devlet kurumları arasında köprü görevi görmekteyiz. Fedakarca görevlerini yerine getiren muhtar arkadaşlarım, mahallede ve köyde vatandaşların gözbebeğidir” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X