Muhtarlar, Osmangazi’nin ev sahipliğinde bir araya geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘Türkiye Muhtarları El Ele Projesi’ kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından muhtarlar ile Osmangazi Belediyesi’nin ev sahipliğinde Bursa’da buluştu.

Muhtarlar, Osmangazi’nin ev sahipliğinde bir araya geldi

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu tarafından “Hepimiz Birlikteyiz, Türkiye İçin Görevdeyiz” sloganıyla başlatılan “Türkiye Muhtarları El Ele Projesi” kapsamında Türkiye’nin farklı illerinden gelen 120 muhtar, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde bir araya geldi.

Osmangazi Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen toplantıda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Toplantı öncesinde Bakan Soylu, Osmangazi Belediyesi’nin salondaki standını ziyaret etti. OSMEK kursiyerlerinin el emeği ürünleri hakkında görevlilerden bilgi alan Bakan Soylu’ya Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, el işlemesi bir Türk Bayrağı tablosu hediye etti. Bakan Soylu, ayrıca Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği sempozyumlardan derlenen kitapları da ilgiyle inceledi.

Türkiye Muhtarları El Ele Projesi’nin Bursa’da gerçekleştirilen toplantısının açılışında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Hizmet yolculuğumuzun en büyük yardımcıları, yol arkadaşlarımız, değerli muhtarlarımız, Türkiye’nin cesur yüreği, terör örgütlerinin korkulu rüyası, gözü kara bakanımız, Bursa’mıza hoş geldiniz. Bu anlamlı buluşmaya katılan değerli muhtarlarımıza baktıkça aklıma, ‘muhtar bile olamaz’ denilerek küçümsenen, bugün güçlü Türkiye’nin dünya lideri, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan geliyor. ‘Muhtar bile olamaz’ denilen Sayın Cumhurbaşkanımız, milletin oylarıyla seçildiği o makamın kapılarını, siz muhtarlarımıza, milletimize sonuna kadar açtı” ifadelerini kullandı.

Dündar: “Her Muhtarlığımız Birer Başkanlık Makamı”

Muhtarların, tarihe altın harflerle yazılan hizmet ve başarı hikâyelerinin her zaman baş kahramanları olduğunu ifade eden Başkan Dündar, “Genelden yerele, muhtarlarımız bizlerin birer başkan yardımcısı, mahallelerimizdeki her muhtarlık da bizlerin adeta birer başkanlık makamı oldu. Sayın Bakanım, geçtiğimiz Ekim ayında, başkan yardımcılarımız ve milletvekillerimizle birlikte doğu ve Güneydoğu Anadolu gezisi gerçekleştirdik. Bölgede, huzur ve barış ortamı tesis edilmiş. Bu huzur ve barış ortamının oluşmasındaki gayretleriniz için Sayın Cumhurbaşkanımız ve sizden Allah razı olsun. Allah, devletimize zeval vermesin. Düzenlediğimiz bu gezi süresince şunu tespit ettim. Bugün buraya gelen muhtarlarımızın Bursa’da birer evi, akrabası var ve buraya sık sık geliyorlar. Ancak, batı bölgelerinde yaşayan, örneğin Bursa’da yaşayan vatandaşlarımız, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya fazla gitmemiş. Ziyaret ettiğimiz Diyarbakır, Mardin, Siirt, Van, Muş ve Bingöl’de gördük ki, artık batıdan insanlarımız buralara gezmeye gidebiliyor. Bölgeyi gezerek o coğrafyayı, o bölgenin kültürünü, güzelliklerini, insanını tanıma fırsatı buluyor. İşte bu, bölgede sağlanan barışın, huzurun ve kardeşliğin bir sonucu. En büyük başarı bu. Bu barış ve huzurun sağlanmasındaki çaba ve gayretleriniz için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Vatandaşlara hizmet götürürken en büyük yardımcılarının mahalle muhtarları olduğunu ifade eden Başkan Dündar, “Muhtarlarımız artık demokrasinin temel taşı değil, bu ülkenin kilit taşıdır” diyerek sözlerini tamamladı.

Soylu: “2022 Yılı Afet Tatbikat Yılı”

Millete hizmet yolunda muhtarlar ile mesai arkadaşlığı yaptıklarına vurgu yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2023 hedeflerine yürürken hep birlikte çok çalışacaklarını belirtti. 2021 yılını muhtarlar ile birlikte afet eğitim yılı olarak değerlendirdiklerini belirten Bakan Soylu, “Şu anda Türkiye’nin 81 ilinde afet risk planları var. 2021 afet eğitim yılıydı. Şimdi kollarınızı sıvayın, 2022 afet tatbikat yılı. Yapmamız gereken önceden hazırlıktır. Bunun için de afet mobil programı hazırladık, herkesin bunu indirmesini istiyoruz. Toplanma alanları ve diğer bilgilere bu uygulama sayesinde kolaylıkla ulaşabileceğiz” dedi.

Muhtarların taleplerine yönelik yeni bir taslak çalışmasını TBMM’ye sunduklarının müjdesini veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “50 bin 340 muhtarımız idari olarak bize bağlı. Bu muhtarlarımız bize taleplerini iletemeseydi, aramıza perdeler koysaydık, muhtar bilgi sistemini devre alabilir miydik? Bugüne kadar sisteme işlenen 125 bin talebin 109 binini olumlu sonuçlandırdık, 16 binini de takip ediyoruz. Biz ne yapıyorsak hep birlikte yapıyoruz. Bu milletin geleceğini düşünerek, bize sorumluluk verenlerin güvenlerini temin edebilmek için gayret gösteriyoruz. Her gittiğimiz muhtarlar toplantısında çarşı ve mahalle bekçisi talebi ile karşılaşıyoruz. Birlikte uyuşturucu ile, metruk binalar ile uğraşıyoruz. Vatandaşımızın yarınlara güvenli bir şekilde adım atması için çalışıyoruz” diye konuştu.

“Muhtarlıklar Hizmetin Merkezi Haline Gelecek”

Mekansal Adrese Dayalı Kayıt Sistemi’nin (MAKS) tamamlandığını ve bu projeyi muhtarlara da açacaklarını kaydeden Bakan Soylu, “Bu sistemi belediyelerimiz de dahil olmak üzere bütün kamu kuruluşlarımıza açıyoruz. Bu sistem sayesinde muhtarlarımız, mahallelerinde bulunan göçmenlerin tamamını görebilecekler. Orada yaşayanları ve taşınanları rahat bir şekilde takip edebilecekler. Nüfus matik sistemi sayesinde dijitalleşmenin avantajlarını kullanarak yerinde hizmet, muhtarlığı da hizmetin temel merkezi haline getirecek bir anlayışı sağlayacağız. Atalarımız bize cumhuriyetin birinci asrını emanet etti. Bizim nesil, gelecek nesillere cumhuriyetin ikinci asrını emanet edecek. Onun için çok çalışmalıyız. Bir arada olmalıyız, 2023’ün bilançosunu, bir yüz akı bilançosu olarak ikinci asra emanet etmeliyiz. Meseleyi sahasında çözen bir anlayışı hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de elini taşın altına koymaktan çekinmeyen muhtarlarımız var. Onlara minnettarız. Emrinize amadeyiz. Birlikte, bu milletin hizmetkârı olmaktan çok büyük onur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk de Bursa’da 58’inci toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Aynı zamanda, Türkiye Muhtarları El Ele Projemizin de 8’inci toplantısı oluyor. Yaşanan aksaklıklara rağmen bu gün geldiğimiz noktada, Hakkari’yi Çanakkale’ye, Çanakkale’yi de Hakkari’ye getirdik. Sizlerin bizlere verdiği desteklerle, bu kardeşliği, bu birlikteliği devam ettirmek için var gücümüzle yanınızda olmaya devam edeceğiz. Bizler muhtarız, milletimizin temsilcisiyiz. Şunu üzerine basarak ifade etmek istiyorum, STK olarak bizim bağımlılığımız devletimiz, bayrağımız, milletimizdir. Devletimize, milletimize hizmet etmektir. Bunun haricinde bir amacımız ve misyonumuz yoktur” dedi.

Türkiye’nin farklı illerinden gelen muhtarları Bursa’da ağırlamanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Marmara Muhtarlar Federasyonu Başkanı Ferruh Sevimgil ise, “Bu güzel programa ev sahipliği yapan başta Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle Covit-19 salgını sürecinde sağlık ordumuza, güvenlik güçlerimize, belediyemize temel ihtiyaç maddeleri temini konusunda büyük fedakarlık yaparak, 7/24 halkımıza hizmet ederek devletimiz ile vatandaşımız arasında köprü olduk. Her daim bizden desteğini esirgemeyen sayın Cumhurbaşkanımıza, kapısını bizlere her daim açık tutan İçişleri Bakanımıza, şahsım ve muhtar arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘Türkiye Muhtarlarla El Ele Projesi’ kapsamındaki toplantıya; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra, Bursa Valisi Yakup Canbolat, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Ahmet Kılıç, Emine Yavuz Gözgeç, Atilla Ödünç, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Osmangazi Kaymakamı Ali Partal, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, Marmara Muhtarlar Federasyonu Başkanı Ferruh Sevimgil ve mahalle muhtarları katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X