Muhtarlara yangın tatbikatı

Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı Arama Kurtarma Ekipleri, ilçede görev yapan muhtarlara yangın söndürme eğitimi verdi.

Muhtarlara yangın tatbikatı

Yangın tüpünün nasıl kullanılması gerektiği konusunda bilgilendirilen muhtarlar için, eğitim sonunda bir yangın tatbikatı da gerçekleştirildi.

Sukaypark’ta gerçekleştirilen yangın eğitimi ve tatbikatına Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve ilçede görev yapan muhtarlar katıldı. Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Ferit Demir tarafından verilen eğitimlerde ilk olarak muhtarlara yangın ve yangında alınacak tedbirler konusunda teorik eğitim verildi. Eğitime katılan muhtarlara yangın tüpünün özellikleri hakkında bilgiler veren Demir, olası bir yangın sırasında yangın tüpünün nasıl kullanılması gerektiği konusunda, sivil savunma ekiplerinin nezaretinde yangın tatbikatı gerçekleştirdi. Muhtarlar, seminerde öğrendikleri bilgileri uygulayarak yakılan ateşi söndürdü. 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi’de görev yapan muhtarlarımıza yangın eğitimi vererek küçük bir tatbikat gerçekleştirdik. Tek tek ateşin başına geçen muhtarlarımız, yangın tüpünü kullanarak ateşi söndürdü. Kimse böyle bir felaketin yaşanmasını istemez ancak, olası bir yangın felaketi karşısında, elindeki imkanları en iyi şekilde kullanmak, yangını kısa sürede kontrol altına alıp söndürmek te son derece önemli. Bu eğitimlerin de, muhtarlarımıza çok önemli fayda sağlayacağına inanıyorum” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X