Mukabeleler Yoğun İlgi Görüyor

Ramazan ayının ilk günü ile başlayan mukabeleler vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Ramazan ayının ilk günü itibariyle camilerde mukabele yapılara…

Mukabeleler Yoğun İlgi Görüyor

Ramazan ayının ilk günü ile başlayan mukabeleler vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Ramazan ayının ilk günü itibariyle camilerde mukabele yapılarak Kur’an-ı Kerim okunmaya başlandı. Sabah namazı öncesi ve öğle namazının ardından tüm camilerde mukabele yapılıyor. Camilerin imam hatipleri Kur’an-ı Kerim’i sesli olarak okurken, mukabeleye katılan cemaat de cüzleri sessiz olarak takip ediyor. Her gün sabah namazından önce ve öğle namazından sonra olmak üzere bir cüz okunuyor. Mukabeleye bu yıl ilginin oldukça fazla olduğunu söyleyen cami imamları, her gün bir cüz okunarak Kur’an-ı Kerim’in Ramazan ayının son gününde bitirileceğini belirttiler. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) zamanından günümüze her Ramazan ayında mukabele yapıldığı ifade edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X