Mükemmel köpekler Bursa’da seçildi

Bursa’da düzenlenen ‘Ulusal Köpek Irk Standartları’ yarışması, birbirinden güzel köpekleri bir araya getirerek renkli görüntülere sahne oldu.

Mükemmel köpekler Bursa’da seçildi

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde 6’ncısı düzenlenen ‘Ulusal Köpek Irk Standartları’ yarışmasına Türkiye’nin dört bir yanından yarışmacılar katıldı. Toplam 180 köpeğin yarıştığı organizasyonda ırkının özelliklerini en iyi şekilde temsil eden köpekler ödül aldı. Saat 18.00’da başlayan yarışma 00.00’a kadar sürerken, jüri karşısına geçmek için sırasını bekleyen köpeklerin bazıları yorularak sahiplerinin yanında uyuyakaldı. Yarışma sonunda dereceye giren yarışmacılar, kupalarını alırken ödül olarak verilen köpek mamalarını barınaklara bağışladılar. Vatandaşlar ise yarışmaya yoğun ilgi gösterirken, birbirinden sevimli köpekleri doyasıya sevdiler.

Yarışmayı yapmaktaki amaçlarının köpeklerin ırkını daha iyiye götürmek olduğunu ifade eden Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Özkanal, “Köpeklere iyi çok iyi ve mükemmel unvanları veriyoruz. Mükemmel unvanı verilen köpeklerin üremesi köpeklerin her açıdan saklı olduğunu gösterir. Yani mükemmel unvanı verilen köpek sağlık açısından ve vücut yapısı açısından ırkının standartlarına en yakın köpek demektir. Jüri tarafından dişi, başı, kafa yapısı, vücut oranları, ön ve arka ayak açıları, yürümesi, kuyruk yapısı ve tüy yapısının hepsini beraber değerlendiriliyor. Sadece fiziksel olarak değil psikolojik olarak da en sağlıklı köpekleri seçiyoruz. Tehlikeli köpek de yok burada, hepsi uysal köpekler. Zaten biz her zaman söylüyoruz, tehlikeli köpek yoktur, tehlikeli köpek sahibi vardır. Köpekler zaten ringte bir agrasyon gösterseler hakemler tarafından direkt elenir ve bir daha yarışmalara girmesine izin verilmez” diye konuştu.

 

Rottweiler cinsi köpeği, köpekler arasında birinci olan Haydar Ocak yarışma için İzmir’den geldiğini belirterek, “Birinci oldum. Juniur Bob gruplara gireceğiz. Daha 12 aylık genç bir arkadaş. Ama bir çok birincilikleri var. ‘Yetenek Sizsiniz Türkiye’ yarışmasına katıldığımız Paşa da var ama onu buraya getiremedim. Böyle yarışmalara katılmaya çalışıyoruz. Bizim için değişiklik oluyor. Köpeğimiz sosyalleşiyor, biz sosyalleşiyoruz. Eğleniyoruz yani kısacası. Normalde marketim var, ticaret yapıyorum ama hobi olarak da bunu yapıyorum. Yani işin eğlencesindeyiz biz. Hayvanlarla yaşamak güzel. Bu köpekler halk arasında tehlikeli olarak biliniyor ama ona siz ne verirseniz o da size onu veriyor. Ona siz kötüyü öğretirseniz kötüyü, iyiyi öğretirseniz iyiyi bilir. Yani neticede bir hayat arkadaşı gibi bakmak lazım köpek olarak değil” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X