Mükemmel yolculuk

Özel sektörün yanı sıra kamu kurumlarının da ilgisinin her geçen gün arttığı Bursa Mükemmellik Ödülü için başvurular 30 Eylül’e kadar alınacak.

Mükemmel yolculuk

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) ile Türkiye Kalite Derneği (Kal-Der) Bursa Şubesi işbirliğinde verilen ‘Bursa Mükemmellik Ödülü’nde başvuru süreci başladı.

Konuyla ilgili dün BUSİAD Evi’nde toplantı düzenlendi. BUSİAD Başkanı Günal Baylan, Türkiye’nin iktisadi potansiyeli yüksek bir ülke olduğunu belirterek, ”Bu potansiyeli sürdürülebilir refah artışına dönüştürmemiz lazım. Bunun için de işgücü kalitesini ve üretimdeki katma değeri yükseltecek, teknolojik atılımlar sağlayacak ve yeni fikirlerin çıkmasına destek olacak yaratıcılık kültürünü yaygınlaştırmamız gerekiyor. İş dünyamızın yanında eğitim kurumlarımızı ve kamu kuruluşlarını da Bursa Kalite Ödülü sürecinin bir parçası olmaya davet ediyorum” dedi.

NİSANDA AÇIKLANACAK

KalDer Bursa Şubesi Başkanı Erdal Elbay ise konuşmasında, kamu kurumlarının her yıl artan ilgisine dikkat çekerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Hazine Müsteşarlığı’nın da bu kurumlar arasında yer aldığını vurguladı. Toplantıda söz alan Bursa Mükemmellik Ödülü Yürütme Kurulu (BMÖYK) Başkanı Sadettin Çiçek ise Mükemmellik Ödülü için başvurularının 30 Eylül cuma gününe kadar alınacağını söyledi. Sonrasında eğitimler ve hazırlıkların devam edeceğini kaydeden Çiçek, ödül alan kuruluşların 16 Nisan’da açıklanacağını ifade etti.

ÖDÜLÜN ADI DEĞİŞTİ

1998 yılından bugüne ‘Bursa Kalite Ödülü’ olarak adlandırılan organizasyonun adı değişti. EFQM tarafından Avrupa’da yapılan isim revizyonuna paralel olarak öncelikle Merkez Yönetim Kurulu kararı ile ulusal ödül sürecinin adı ‘Türkiye Mükemmellik Ödülleri’ olarak değiştirilmişti. Bu doğrultuda yerel ödül süreçlerindeki isim değişiklikleri de yapılarak önümüzdeki yıldan itibaren ‘Bursa Kalite Büyük Ödülü’ yerine ‘Bursa Mükemmellik Büyük Ödülü’, ‘Bursa Kalite Başarı Ödülü’ yerine ise ‘Bursa Mükemmellik Başarı Ödülü’ isimleri kullanılacak

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X