Mükemmellik Ödülü’ne başvurular başladı

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) ve Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Bursa Şubesi işbirliğinde çağdaş kalite anlayışı ve mükemmellik kültürünün yaygınlaşması amacıyla düzenlenen ‘2016 Bursa Mükemmellik Ödülü’ne başvurular başladı. Özel ve

Mükemmellik Ödülü’ne başvurular başladı

ASLIHAN AYDIN

KalDer Bursa Şubesi Başkanı Erdal Elbay, dün BUSİAD Evi’nde gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, 1998 yılından itibaren EFQM mükemmellik modeli esas alınarak verilen ödülün, Bursa’da iş mükemmelliğine ulaşmak isteyen firmaları ödüllendirmek ve onurlandırmak amacında olduğunu söyledi. Kurumların rekabette öne geçmek, daha fazla müşteri memnuniyeti ve kazanç için bir modele ihtiyaç duyduklarını anlatan Elbay, “Bu noktada kurumlara tavsiye ediyoruz. Modeli uygulayan kuruluşlar liderden, çalışanlara, müşteri memnuniyetine kadar tüm süreçlerinde iyileştirme yapmakta ve bu da kurum iş sonuçlarına olumlu yansımaktadır. Modeli uygulamak için özel sektör veya büyük firma olmaya gerek yok. KOBİ’ler, Belediyeler hastaneler, okullar bu sürece katılabilir. Çalışan sayısının da bir önemi yok. Modeli uygulamaya başlayan kurumlar, ulusal kalite ödülüne katılarak ilk adımı atıyorlar” dedi.

İSTİKRARLI TÜRKİYE İHTİYACI

BUSİAD Başkan Yardımcısı Tarık Tezel de, dünya ülkelerinin koşar adım kendilerini pozitif olarak ayrıştırmaya çalışırken, Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyanın yüklerinin etkisi ile gerçek başarıya odaklanıp toparlanamadığını vurguladı. Geleceğe emin adımlarla koşan, siyaset ekonomi, eğitim, bilim, sanat gibi alanlarda istikrarı sağlayan bir Türkiye profiline ihtiyaç olduğunun altını çizen Tezel, “Bu da ancak toplumun genelini kapsayan çağdaş kalite anlayışı, tabana yayılmış bir mükemmellik modeli ile mümkün olur” diye konuştu. Tezel, Mükemmellik Ödülünü, yaratıcılık, yenileşim, öz değerlendirme ve sürdürülebilirlik gibi kavramlarla gerek iş dünyasına gerek ülkeye fayda sağladığı için desteklediklerini ifade ederek, kurum ve kuruluşları ödül sürecinin bir parçası olmaya davet etti. 

DENEYİMLER PAYLAŞILDI

Bursa Mükemmellik Ödülü Yürütme Kurulu (BMÖYK) Başkanı Sadettin Çiçek, 3 Ekime kadar alınacak başvuruların ardından eğitimlerin başlayacağını kaydetti. Sonrasında kurum değerlendirmeleri ve saha ziyaretlerinin tamamlanacağını bildiren Çiçek, 15 Nisan’da ödül alanların açıklanacağını belirtti. Toplantının ardından düzenlenen konferansta önceki yıllarda ödül alanlar deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X