‘Mülakatta en yüksek notları Eğitim Bir-Sen’liler aldı’

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği okul yöneticiliği mülakatlarının sonuçları Eğitim-İş Sendikası tarafından kamuoyuna açıklandı.

‘Mülakatta en yüksek notları Eğitim Bir-Sen’liler aldı’

SEYİT GÜNDOĞAN 

Eğitim-İş’in ele geçirdiği sonuçlara göre, en yüksek puanları yaklaşık yüzde 80’lik oranla Eğitim Bir-Sen’e üye eğitimciler aldı. Mülakata giren 198 adaydan Eğitim Bir-Sen’e üye 153 eğitimcinin en yüksek notları aldığı göze çarparken, diğer sendikalara aday eğitimcilerden sadece 45’i yüksek not almayı başarabildi.  

Sendikanın şube binasında düzenlediği basın toplantısında elde ettikleni sonuçları açıklayan Eğitim-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, bu sonuçların Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm Türkiye’deki okullarda yandaş kadrolaşmayı nasıl sağladığının da göstergesi olduğunu söyledi. Her adayın, hangi sırada yer alacağı, okullardaki kontenjanlar dahil her değişken hesaplanarak ince ince oluşturulmuş bir listeyle karşı karşıya olduklarını vurgulayan Balık, “Bu listede her koltuk ince hesaplanmış. Adaylar, puanlar ve okullar adeta kuyumcu terazisinde tartılır gibi ince hesaplarla değerlendirilmiş ve yalnızca yandaş sendika üyelerinin atanacağı şekilde ayarlamalar yapılmıştır” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X