Mülteci botunda isyan: 5 Suriyeli denize atıldı

Aydın Didim’de 40 Suriyeli’den 5’i, lastik botla Yunan adalarına geçmek için kıyıdan açıldıktan kısa bir süre sonra denize atıldı.

Mülteci botunda isyan: 5 Suriyeli denize atıldı

Yaklaşık 200 metre yüzerek karaya çıkıp canlarını kurtaran Suriyeliler’e, polis battaniye ve giyecek dağıtarak soğukta donmaktan kurtardı. 5 Suriyeli’den biri, organizatör olduğunun anlaşılması üzerine gözaltına alındı. 

Gelen bir ihbar üzerine Sarıkum Plajı’na giden Didim polisi, 40 Suriyeli sığınmacının lastik botla denize açıldıklarını belirleyerek, durumu Sahil Güvenliğe bildirdi. Sahil Güvenliğin gelmesi beklenirken, bottaki Suriyeliler arasında belirlenemeyen bir nedenle kavga çıktı. Botta bulunan Suriyeliler’den 5’i denize atıldı. Yüzerek kıyıya çıkan ve soğuk hava nedeniyle donmak üzere olan Suriyeliler’e polis ekipleri tarafından giyecek ve battaniye dağıtıldı. 

Daha sonra Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Suriyeliler’den, organizatör olduğu belirlenen biri gözaltına alındı. Botla umuda yolculuklarına devam eden diğer Suriyeliler’in yakalanması için Sahil Güvenlik ekiplerinin çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X