Mülteci yurdu kundaklandı

Almanya’nın doğusundaki Saksonya eyaletinin Meissen kentinde, dün gece mültecilerin kalması için hazırlanan boş bir yurdun kundaklandığı bildirildi.

Mülteci yurdu kundaklandı

Meissen polisinin yaptığı açıklamaya göre, hafta sonu mültecilerin kalması için hazırlanan boş binanın iki farklı yerinde yangın çıktığı ve yanıcı madde kullanıldığının tespit edildiği ifade edildi.

 

Açıklamada, yangının dört katlı binanın birinci katında meydana geldiği ve kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin şiddet kullanarak binaya girdiği belirtildi. Polisin, olayın aşırı sağcılar tarafından yapıldığı yönünde bir kanaati olduğu ve bu minvalde soruşturmaya başladığı kaydedildi.

 

Saksonya Eyaleti Başbakanı Stanislaw Tillich de olayı “korkak bir kundaklama saldırısı” olarak nitelendirdi.

 

Diğer yandan aşırı sağcı bir grubun Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Merkezi’ninin balkonuna çıkarak, Avrupa’ya göçmen göçünü protesto ettikleri ve pankart açtıkları bildirildi.

 

Kendilerini ”kimlik hareketi” olarak tanımlayan gruba polis müdahale ederken, SPD’li yetkililerin bu kişilerden şikayetçi oldukları kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X