Mültecilere irtibat bürosu

Orhangazi Belediyesi, Suriyeli mülteciler için Mülteciler İrtibat Bürosu oluşturdu.

Mültecilere irtibat bürosu

NEVZAT OKUMUŞ

 

Kapalı Pazaryeri’nde açılan büroda, mültecilerin barınma ihtiyaçlarından çeşitli eşya ihtiyacına, rehberlik hizmetlerinden resmi kayıtlarına kadar her alanda hizmet verilirken, belediye ve kaymakamlık aracılığı ile misafir tanıtım kartı, adres bildirimleri, nüfus müdürlüğüne kayıtları için tüm kurumlarla koordineli bir çalışma da yürütülüyor.

YAKLAŞIK 200 AİLE

Başkan yardımcıları Necmettin Şahin ve Aydın Sancar ile birlikte irtibat bürosunu ziyaret eden Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. İrtibat bürosu sayesinde ilçedeki mültecilerin olası tüm ihtiyaç ve resmi işlemlerinin daha sağlıklı ve resmi yollarla yürütüldüğünü söyleyen Çağlayan, ilçede bugüne kadar resmi kayıtlı 186 Suriyeli ailenin olduğunu söyledi. 

Başkan Çağlayan, ‘Halen ilçede 228 aile ve bin 769 mülteci yaşıyor. Bu ailelerin tamamını kayıt altına almaya çalışıyoruz. Belediye olarak bugüne kadar Suriyeli çocuklara okuma yazma eğitiminden, çocukların okullara kayıt olmasına kadar eğitimlerindeki her detayla ilgilendik. Aynı zamanda şehirler arası kimlik değişimi konusunda da Nüfus Müdürlüğümüz ile koordineli bir çalışma yürütüyoruz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X