Mültecilere kötü haber

Fransa’nın başkenti Paris’teki terör saldırılarının ardından ABD’de 15 eyalet, Suriyeli mültecilerin girişini kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Mültecilere kötü haber

Çoğunluğu Cumhuriyetçi Parti üyesi eyalet valileri, resmi internet siteleri ve sosyal medya aracılığıyla yaptıkları yazılı açıklamalarla, bundan böyle Beyaz Saray yönetiminin 10 bin Suriyeli mülteciyi kabul etme politikasına destek vermeyeceklerini duyurdu. Kimi eyalet valisi Beyaz Saray yönetimine Suriyeli mülteciler konusunda daha ciddi tedbir alma çağrısı yaparken, kimisi de net bir şekilde Suriyeli mültecileri eyaletlerine kabul etmeyeceklerini belirtti. ABD Başkanı Barack Obama’ya açık bir mektup gönderen Teksas Valisi Greg Abbott, Suriyeli mültecilerden bazılarının terörist gruplarla ilişkili olabileceğini gerekçe göstererek, eyaletinin herhangi bir “Suriyeli mülteci programına” dahil olmayacağını kaydetti. 

Suriyeli mülteci kabul etmeyecek eyaletler ise şunlar: Michigan, Alabama, Teksas, Lousiana, Arkansas, Indiana, Mississippi, Illinois, Massachusettes, Florida, North Carolina, Ohio, Arizona, Wisconsin ve New Hampshire.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X