Mültecilere polis müdahalesi

Fransa’nın Calais’deki kampı yıl sonuna kadar kapatma planına karşı gösteri düzenlenen gösteriye polis gaz ve tazyikli suyla müdahale etti.

Mültecilere polis müdahalesi

Yaklaşık 10 bin sığınmacının kaldığı ‘jungle’ (orman) adı verilen kampa ulaşmaya çalışan NPA (New Anticapitalist Party) ve CISPM (international coalition of migrants and paperless) liderliğindeki aktivist ve sığınmacıları taşıyan üç otobüs, Calais’e 35 kilometre kala Setques bölgesinde polis tarafından durduruldu. Geçişlerine izin verilmeyen aktivist ve sığınmacılar Setques’te gösteri düzenledi.

Polis gösteriye gaz ve tazyikli suyla müdahale ederken, mültecilere destek için gelen bir aktivist Fransa’ya ve İngiltere’ye tepki göstererek, ‘İngiltere sınırını açın. Bırakın mülteciler geçsin. Fransa’nın bu soruna siyasi çözüm bulacağı yok’ dedi.

Nüfusu geçen yıla oranla iki kat artarak yaklaşık 10 bin kişiyi bulan Calais’deki sığınmacı kampının büyük kısmını Afgan, Sudan, Eritre ve Etiyopya’dan gelen sığınmacıların oluşturuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X