Mültecilerin dramı masaya yatırıldı

Gemlik Belediyesi’nin 2015 yılı kültürel etkinlikleri kapsamında, Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Uludağ Üniversitesi Gemlik Yerleşkesi Adalet Topluluğu, İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Mülteci Hakları Derneği ile birlikte organize ettiği konferansta,

Mültecilerin dramı masaya yatırıldı

CEMAL KIRGIZ

Uludağ Üniversitesi Gemlik Yerleşkesi Asım Kocabıyık Kültür Merkezi’nde organize edilen konferansta Suriyeli bir kız çocuğunun yazdığı mektup duygusal anlar yaşattı. Mülteci sorununun yanı sıra Müslüman coğrafyası, Suriye ve Irak’ta yaşananların da masaya yatırıldığı konferansta konuşan Suriyeli hafız Muhammet Yahya Sait, Suriye ve İslam coğrafyasında yaşananları acı dolu cümleler ile anlattı. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ne Suriye halkı adına teşekkür eden Sait, Türkiye’nin bu drama sessiz kalmayarak, dünya ülkelerinin dikkatini çektiğini sözlerine ekledi.

TERCİH DEĞİL

Mülteci krizinin insanlık krizi olduğunu kaydeden Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Başkanı Avukat Uğur Yıldırım da, mülteciliğin tercih olmadığını ifade etti. 

Yıldırım, “Sistem maalesef efendisine âşık köleler çıkarıyor. Savaşlardan, açlıktan, kıtlıktan kaçanların gözü de dolayısıyla küresel güçler ve Avrupa oluyor. Avrupa’da yeryüzü sürgünleri mültecileri büyük bir sorunmuş gibi algılatıyor. Şimdi Ey Avrupa, ABD, Kanada, Ey Küresel güçler diye onlara seslensek, hadi hiç mülteci almayın, desek, bunu asla kabul etmeyeceklerdir. Onlar ucuz iş gücüne, ucuz iş ve beyin göçüne muhtaç ülkeler. Sistemleri, rahatları bozulsun istemezler. Zaten yıllık kotaları bulunuyor. Mülteci alıyorlar. Şu anki mülteci krizi, seçemedikleri, eleyemedikleri, haddinden fazla göç talebi nedeniyledir. Seçici olamadıkları için tepki koyuyorlar, başka bir şey değil” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X