Mültecilerin sesi olacak

Usta oyuncu Hülya Koçyiğit, batının mülteci ve insan hakları konusunda ortaya koyduğu tutumu ve Türkiye’nin yardım konusundaki vicdani yönünü, kendisinin de rol alacağı diziyle anlatacak

Mültecilerin sesi olacak

BATI SINIFTA KALDI

Sanat hayatına 200 film sığdıran Hülya Koçyiğit, yıllar sonra anlamlı bir projeyle ekranlara dönecek. Suriyeli mültecilerin dramını senaryosunu kendisinin kaleme aldığı diziyle ekrana getirecek olan Koçyiğit, ‘Batı, mülteciler konusunda ikiyüzlülük yapıyor. Özgürlükten söz ediyor, insan hakları diye kendilerini paralıyorlar ama bu konuda sınıfta kaldılar. Tabii ki siyasilerimiz gerektiği gibi cevaplar veriyorlar ancak konuyu sanat yoluyla dünyaya duyurmak istiyorum’ dedi. 

ÖNEMLİ OLAN SENARYODUR

Senaryonun zaman aldığını belirten Hülya Koçyiğit, dizide kendisinin de kamera karşısına geçeceğini söyledi. Bir yandan senaryoyu diğer yandan da oyuncu kadrosunu belirlemeye çalışan sanatçı, ‘Oyuncular henüz belirlenmedi ama önemli olan senaryodur. Ben de kamera önünde olacağım. Karakterimi bile seçtim. ‘Dünyayı değiştirebilirim’ isyanında olan ancak yaşamın onu eğitip insanlara yardım etmeye yönlendirdiği bir rolüm olacak’ diye konuştu.

Mülteci sorununun bitmesi için çağrıda bulunan Koçyiğit, bunun savaşla değil, barış ve diyalogla neticelenmesini temenni etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X