Murad Hüdavendigar Han anıldı

Osmanlı İmparatorluğu’nun, savaş meydanlarında şehit olan tek padişahı olan Murad Hüdavendigar Han, ölümünün 626’ıncı yılında Osmangazi Belediyesi tarafından şehit edildiği Kosova Ovası’ndaki kabri başında anıldı.

Murad Hüdavendigar Han anıldı

Kosova Meydan Muharebesi sonrası savaş meydanını gezerken bir Sırp askeri tarafından şehit edilen Murad Hüdavendigar Han, iç organlarının gömülü olduğu Kosova’nın Obiliç kasabasındaki kabrinin başında okunan Kuran-ı Kerim, mevlid-i şerif ve dualarla anıldı. 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen anma törenine Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Obilic Belediye Başkanı Cafer Gasi, Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tırnova, TİKA Kosova Koordinatörü Eyüp Yavuz Ümütlü ile Türkiye ve Kosova’dan gelen onlarca kişi katıldı.

 

Murad Hüdavendigar’ın şehit edilmesinin 626. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma töreni Kuran tilaveti ile başladı. Türkçe ve Arnavutça okunan mevlit ve edilen dualar ile devam den anma töreninde Murad Hüdavendigar Han’ın savaş meydanında yapış olduğu dua, her iki dilde de okundu.

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen anma töreninde konuşan Başkan Dündar, “Murad Hüdavendigar Han’ı 2006 yılından bu yana her yıl hem Bursa’da hem de şehit olduğu yer Kosova’da dualarla anıyoruz. Edirne’yi fethederek Osmanlı’ya Balkanların kapısını açan Murad Hüdavendigar Han, 626 yıl önce kardeşliği, hoşgörüyü getirmek, Allah’ın rızasını kazanmak için buralara geldi.  Bizde aynı düşünce ile buralardayız” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de “626 yıl önce bu topraklara kültürü getiren, burada şehit düşen Murad Hüdavendigar Han’ı rahmetle anıyoruz. Bu törene katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Kosova bizim kardeşimiz. Bizler Murad Hüdavendigar Han’dan miras kalan değerlerimize sahip çıkıyoruz. Bizim amacımız Kosovalıların mutluluğunun artması. Bizler bir şey almaya gelmiyoruz, bir şeyler vermeye geliyoruz. Her zaman da Kosovalıların yanında olacağız. Büyük hükümdar Murat Hüdavendigar’ı rahmetle anıyoruz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X