Murat Öğretmen örnek oldu! Velilerden hiç para toplamadan…

Akıncıtürk İhsan Dikmen İlkokulu 1. sınıf öğretmeni Murat Beşiktepe, velilerden hiç para toplamadan kendi oluşturduğu kaynak ile sınıfının tüm ihtiyaçlarını karşıladı.

Murat Öğretmen örnek oldu! Velilerden hiç para toplamadan…

SEYİT GÜNDOĞAN 

Yıldırım’daki Akıncıtürk İhsan Dikmen İlkokulu öğretmeni Murat Beşiktepe, kendi çabalarıyla bulduğu kaynak ile sınıfının tüm ihtiyaçlarını karşıladığı gibi öğrencilerine çeşitli kitaplar da hediye etti. 1-G sınıfı öğretmeni Murat Beşiktepe, sınıfında ailevi sıkıntılar yaşayan öğrenciler ve Suriyeli öğrenciler bulunduğundan, bu şartlar altında velileri zorlamamak için kendisi bir çözüm üretmek için harekete geçti. 

TÜM SIRALARI DEĞİŞTİRDİ

Kendi arkadaş grubundan 5 bin liranın üzerinde para toplayan Beşiktepe, bu kaynakla, sıraları tamamen değiştirip, sınıfı baştan aşağıya boyattı ve yeni bir yazıcı aldı. 

Tüm öğrencilerine dersmatik okuma oyuncak setinden alan Beşiktepe, bununla birlikte kaynak kitapların yanı sıra hikaye kitapları da alarak çocuklara hediye etti. Bu davranışıyla velilerin de takdirini toplayan Murat Öğretmen, ikinci dönem de para toplamayı düşünmüyor. 

İDARENİN YÜKÜNÜ HAFİFLETTİ

Tüm bu işleri yaparak okul idaresinin de yükünü hafifleten Murat öğretmen, bu davranışıyla meslektaşlarına da iyi bir örnek olmuş durumda. Velilerin durumları pek iyi olmadığı için böyle bir şeyin aklına geldiğini vurgulayan Beşiktepe, “27 mevcutlu sınıfımda zor şartlarda öğrenciler ve Suriyeli öğrenciler var. Birkaç veli dışında diğerlerinin durumu pek iyi değil. Bu şartlar altında velileri zorlamak istemedim. Kendi arkadaş grubumdan oluşturduğum kaynak ile sınıfımızın ve öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermeye çalıştım. İdareye de yük olmadan kamu kaynağında önemli ölçüde tasarruf sağlamış olduk. Bu çalışmayla sınıfımdaki etkinlik ve kalite de yükselmiş oldu. Kaynak kitapları şimdiden aldığım için ikinci dönem de para toplamayacağım” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X