MÜSİAD yurtdışında 12 şube daha açacak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası yurt dışı şubelerinin ayrıca önem kazandığını söyledi.

MÜSİAD yurtdışında 12 şube daha açacak

MÜSİAD’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, dernek yurt dışında şubeleşme çalışmalarına hız verdi ve önümüzdeki 6 ay içinde dünyanın farklı noktalarında 12 şube daha açacak. Geçtiğimiz günlerde Güney Afrika-Johannesburg ve Almanya-Karlsruhe şubelerini, cuma günü de Makedonya-Üsküp şubesini açan MÜSİAD, önümüzdeki 6 ay içerisinde Melbourne, Tokyo, Amsterdam, Azerbaycan, Tiflis, Pakistan, Strasbourg, İngiltere, Kazakistan, Kırgızistan, Sudan ve Belçika’da şubeleşmeyi planlıyor. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Türkiye’de 86, dünyada da 65 ülkedeki 170 noktada temsil edildiklerini belirtti. Türkiye ekonomisinin güçlenmesi ve ikili ülke ilişkilerinin gelişmesi için yurt dışı şubeleriyle küresel ağlar ördüklerini kaydeden Olpak, ”15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası yurt dışı şubelerimiz ayrıca önem kazandı. Bütün yurt dışı teşkilatımızla uluslararası arenada ülkemiz ile ilgili her türlü olumsuz algıyı kırmak ve ekonomik etkinliğimizi artırmak üzere hız kesmeden çalışıyoruz. Tabii bu süreçte, artık kendileri için yolun sonunun geldiğini anlayan ve son çırpınışlarını yaşayan FETÖ yapılanmasının saldırılarıyla da mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Ancak birçok ülke artık bu tehlikenin farkında ve bize destek oluyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X