Müşküle köyü camisine kavuşuyor

Ramazan ayının her akşamını farklı bir ilçede geçirip, vatandaşlarla iftar sofralarında buluşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik iftarı öncesinde de caminin mimarisi, şadırvanları ve çevre düzenlemesiyle bölgeye değer katacağını söyle

Müşküle köyü camisine kavuşuyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçelerde halkla buluşma toplantıları haline gelen iftar organizasyonları kapsamında İznik’te vatandaşlarla bir araya geldi. İftar öncesinde inşaat çalışmaları devam eden Müşküle Köyü Camisi’nde incelemelerde bulunan Başkan Altepe, ardından yine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte ilçe merkezinde düzenlenen iftar programına katıldı. 

Müşküle Köyü girişinde vatandaşlar tarafından karşılanan Başkan Altepe, Bütünşehir uygulaması kapsamında tüm ilçelerde yatırım yapmaya devam ettiklerini bildirdi. Bursa’nın bir bütün olarak kalkınmaya devam ettiğini, her geçen gün yaşanabilir bir kent olma yolunda gelişme kaydettiğini belirten Başkan Altepe, 17 ilçe 1070 mahallede tarihi ve kültürel mirasa yönelik örnek projeler geliştirdiklerini söyledi. Onlardan birinin de Müşküle Köyü’ndeki tarihi cami olduğunu kaydeden Başkan Altepe, eski özelliğini kaybetmiş, kendisini taşıyamaz hale gelmiş, özgünlüğünden tamamen mahrum eserin yine Büyükşehir Belediyesi’nin projelendirmesiyle hayat bulmaya başladığını ifade etti. 

Köy camisiyle ilgili inşaat çalışmalarına başlandığını ve kaba inşaatın tamamlandığını söyleyen Başkan Altepe, tarihi caminin yaz ayları içerisinde ibadete açılacağını açıkladı. Şu anda bodrum katında namazların kılınabildiğini vurgulayan Başkan Altepe, “İnşallah Müşküle’ye yakışır bir inşaat olacak. Eski mimarisine uygun haliyle, çevre düzenlemesi ve şadırvanlarıyla bölgeye değer katacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.  Başkan Altepe’ye cami incelemesinde eşlik eden Müşküle Köyü Muhtarı Şemsettin Talan ise eksikliklerin tamamlanması noktasında gösterdiği hassasiyet nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Başkan Altepe, İznik temasları kapsamında ilçe merkezinde Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen halk iftarına da katıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı iftarda düşüncelerini dile getiren Başkan Altepe, birlik olmanın önemine değindi. Başkan Altepe, ifadelerinde Ramazan ikliminin yılın sadece 1 ayına değil 11 ayına da sirayet etmesi dileğinde bulundu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X