Müslim’den ‘U’ dönüşü

Yakın zamanda yaptığı Türkiye karşıtı açıklamalarla adını duyuran terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu PYD’nin Eş Başkanı Salih Müslim, çark etti. Müslim Suriye’de bağımsız Kürt devleti istemediklerini, birleşik Suriye’den yana olduklarını söyledi.

Müslim’den ‘U’ dönüşü

Amerika’nın Sesi Radyosu’na konuşan Muslim,  ‘Biz öyle bir iddiada bulunmadık, söylemedik. Bağımsız Kürt devleti filan demedik. Projelerimiz açıktır.  Biz gerçekten demokratik bir Suriye, Kürtler’in demokratik haklarına kavuşmasını istiyoruz. Merkeziyetçi olmayan demokratik bir Suriye. Bölünme, parçalanma, hiçbir zaman istemedik. Elimizden geldiği kadar da (bölünmeye) engel oluruz. Birleşik Suriye istiyoruz’ dedi.

KANTONLAR ZATEN BİRLEŞECEK

Suriye’nin batısında Kürtlerin denetiminde bulunan Kobani ve Afrin kantonlarının birleştirilmesi ve Türkiye’nin bunu engellemek için Cerablus’a düzenlediği operasyonu da değerlendiren PYD Eş başkanı Müslim, Suriye’nin özgürleştikten sonra zaten kantonların birleşeceğini iddia etti. Muslim, ‘Birleştirmek için çabalıyoruz gibi bir derdimiz yok. Ne zaman DAİŞ giderse, istikrar sağlanırsa birleşmiş olacak’diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X