Mustafa Bozbey’den Odunluk tepkisi

Nilüfer Belediye Meclisi, Şubat ayı olağan toplantısının ikinci oturumunu Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde bulunan Nilüfer ‘Barış Meclisi’nde gerçekleştirdi.

Mustafa Bozbey’den Odunluk tepkisi

Meclis gündeminde yer alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Müdürlüğü’nün Odunluk Güneyi Uygulama İmar Planı’nda yer alan jeolojik sakıncalı alanın, önlemli alan olarak tespit edilmesine ilişkin maddenin görüşülmesi sırasında Başkan Mustafa Bozbey görüşünü açıkladı. 

 

Bozbey, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Nilüfer Belediye Meclisi’ne iletilen rapora zorunlu olarak kabul oyu verdiklerini söyledi. Bakanlığın almış olduğu kararı bilime aykırı bulduğunu kaydeden Bozbey, “Eğer biz bilime inanıyorsak, Nilüfer Belediyesi olarak iki defa yapmış olduğumuz yer altı çalışmasında, alanın 6 metre altında farklı bir tabakanın olduğunu ve kaydığını bilimsel olarak raporlamamıza rağmen Bakanlığın böyle bir kararla bu işleri hak sahibi yapması çok ilginç. Meclis’ten geçireceğiz ama ben asla burada ne otururum ne de tavsiye ederim. Şu anda konut yaptırma hakları var, dava etseler yaptırabilirler ama tekrar söylüyorum buranın 6 metre altında farklı bir tabaka var ve kayıyor. Zorunlu olarak kararı geçiyoruz ama gönlüm hiç razı değil” dedi.  

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in eleştirisinin ardından CHP, AKP ve Bağımsız Meclisi Üyesi’nin verdikleri oylarla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 1/1000 ölçekli Odunluk Güneyi Uygulama İmar Planı Revizyonu oy birliğiyle kabul edildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X