Mustafa Er’den flaş açıklamalar! İlacımız seri galibiyet

Mustafa Er, arka arkaya 2-3 maç kazanları halinde çok daha keyif veren bir takım izleteceklerini söyledi… Adanaspor karşısında istekli, arzulu birbiri için kenetlenmiş bir takımın olacağını belirten 40 yaşındaki teknik adam, “Cumartesi günkü maçtan 3 puanla ayrılacağımıza inanıyorum” dedi.

Mustafa Er’den flaş açıklamalar! İlacımız seri galibiyet

RECAİ UYSAL

Teknik Direktör Mustafa Er, ilk 9 haftalık bölümde hedefledikleri puanın biraz gerisinde kaldıklarını, milli arayı iyi değerlendirdiklerini ve yeşil beyazlı camianın arzuladığı Bursaspor’u izletmeye cumartesi günkü Adanaspor maçıyla birlikte başlayacaklarını söyledi. Mustafa Hoca antrenman öncesinde soruları yanıtlarken, milli maç arasını çok iyi değerlendirdiklerini belirterek şöyle konuştu:

GALİBİYETLE DÖNECEĞİZ

“9 tane gerçekten şiddeti çok yoğun antrenman yaptık. Bunun karşılığını göreceğimizi düşünüyorum. Milli araya girmeden önce 6 puanı hedefliyordun ancak iki maçta 4 puan aldık. Balıkesirspor maçıyla olduğu gibi yine galibiyetle dönmek istiyoruz. Arkadaşlarımızla da bunu konuşuyoruz. Bu hafta iyi bir rakiple oynayacağız. Son 2 maçta 6 gol attılar. Tehlikeli, iyi oyunculardan kurulu rakibin artılarını eksilerini değerlendiriyoruz.”

İSTEKLİ VE ARZULUYUZ

“Kendi sahamızdaki Balıkesir ve Boluspor ile oynadığımız son iki maçı kazandık. Bunu devam ettirmek, artı yenilmezlik serisiyle birlikte üst sıralara doğru tırmanmak amacındayız. İstekli, arzulu birbiri için kenetlenmiş bir grup olacak sahada. Maçı kazanmak adına 90 dakika savaşan, kazanmak adına futbolun gereklerini yerine getiren, mağlubiyeti kabul etmeyen ki bunlar bizim olmazsa olmazımız, bunu sahaya yansıtırsak cumartesi günkü maçtan 3 puanla ayrılacağımıza inanıyorum.”

EN AZ 14-15 PUAN OLMALIYDI

Bursaspor’un 9 maçta 11 puanla 11. sırada yer almasını da değerlendiren Mustafa Hoca, “Geride bıraktığımız 9 haftanın genelinde hak ettiğimiz puanın gerisinde kaldık. Minimum 14-15 puan olabilirdik. Bu durum bizi çok etkiliyor. 2-3 galibiyet üst üste alabilsek çok daha özgüvenli sağlam gideceğiz. Önümüzdeki süreçte çok daha akıcı oynayan herkesin keyifle seyredeceği takım olacağız.” dedi.

İyi futbolla kazanacağız

Yaptıkları antrenmanların geri dönüşünün saha sonuçlarına da yansıyacağına inandığını belirten Mustafa Er, “Oyuncuların performansının yükseldiğini antrenmanlada da görüyoruz. Sakatlarımız var. Ali ile Burak Ümit Milli Takım’dan döndükleri için yarın ki antrenmanda olacaklar. Adanaspor maçında fiziksek, mental, taktiksel açıdan en iyi kadromuzla sahada olacağız. Bugüne kadar kim oynarsa oynasın eksiklerin arkasına sığınmadık. 16 yaşındaki oyuncumuz da olsa 33 yaşındaki de olsa sahaya çıkan her oyuncu elinden geleni yapmaya devam edecek. Adanaspor maçında takımın çok ciddi bir reaksiyon göstereceğine inanıyorum. İyi bir futbolla galip gelen taraf biz olacağız” dedi.

Gol sorununu çözeceğiz

Mustafa Er her maçta gol yemeleriyle ilgili soru üzerine şunları söyledi: “Ligde en fazla atan ve yiyen takımlardan biriyiz. Zaten yediğimiz gol sorununu çözebilsek çok farklı yerde olurduk. Bu konuyla alakalı çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Hücumda nasıl istekliysek, savunmada da öyle istekli olmalıyız. Geriye koşmak, belki rakibi bozmak, topu kazanmakta en az gole gitmek, final pası atmak kadar keyif vermesi lazım. Bu konu hakkında sürekli çalışıyoruz.”

Ciddi fark olacak

“Olaya sadece savunma bloğu ve kaleci anlamında değil tüm takım halinde bütün olarak bakıyoruz. Bu maçla beraber ciddi bir fark olacağını düşünüyorum. Bu konuda çok mesai harcıyoruz. Problemi çözebilirsek her şey çok farklı olacak. Ofansif yönümüz iyi olmasına rağmen daha iyisini nasıl yapabiliriz diye ciddi anlamda çalışıyoruz. Bugüne kadar final pozisyonlarında attığımız gol kadar en az o kadar da net gollük pozisyonu kaçırmışızdır. Kalemizdeki gördüğümüz gol sorununu aşağı çekebilirsek skorlar kendiliğiden gelecektir.”

Vefa kuvvetli geliyor

Balıkesir maçı öncesinde antrenmanda sol diz bağı kopan ve ameliyat olan genç oyuncu Vefa Temel’in tedavisinin sürdüğünü belirten Mustafa Er, “Bu sezonla alakalı son haftalara bakacağız tabiki ama çok uzun süre aramızda olmayacak. Sahada yürüyüşlere başladı. İyileşme süreci çok iyi gidiyor. Adalesi çok kuvvetli. Tesiste kalıyor ve kuvvetlendirme programı uygulanıyor. Ne kadar erken aramıza dönerse iyi ama önemli olan sağlıklı bir şekilde aramıza dönmesi” dedi.

2-3 hafta rotayı belirler

Mustafa Er, bir soru üzerine Sedat Dursun ve Serdar Özkan’ın af konusunun gündemlerinde olmadığını da belirtirken, ligin bu haftadan itibaren şekillenmeye başlayacağını söyledi. 40 yaşındaki teknik adam, “2-3 haftalık periyotta kim nereye oynayacak az çok belli olacak. Şu ana kadar çok ön plana çıkan takım olmadı. Tuzlaspor belki namağlup gidiyor, İstanbulspor iyi futbol oynuyor. Arkadan Adana Demir, Samsun belki Keçiörengücü geliyor ama biz de en az onlar kadar kaliteliyiz. Üst sıraları zorlama adına inancımız da var” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X