Mustafa Er’den samimi açıklamalar; HER DURUMA HAZIRLIKLIYIZ!

Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er, yakaladıkları güzel süreci devam ettirmek istediklerini belirterek, “İlkyarı sonuna kadar kalan 2 maçımızı da kazanıp, play-off potasında olmak istiyoruz. Çünkü ikinci yarı çok sert geçecek” dedi.

Mustafa Er’den samimi açıklamalar; HER DURUMA HAZIRLIKLIYIZ!

Son haftalarda hem sergilediği oyun hem elde etti sonuçlarla herkesin takdirini kazanan Bursaspor’da pazartesi günü oynanacak Eskişehirspor maçı hazırlıkları sürerken, Teknik Direktör Mustafa Er, bu maça iyi konsantre olmaları gerektiğini söyledi. Takımın lig ve kupada iyi bir gidişatının olduğunun altını çizen genç teknik adam, “Bu süreci devam ettirmek istiyoruz. Zaten bu sürecin geleceğini zaten bekliyorduk. Son dönemde oyuncu grubumuzun gösterdiği reaksiyon olumlu. 2-3 galibiyet üst üste alırsak herşeyin daha sağlıklı olacağını onlara ifade ediyorduk. Bu süreci yakaladık” dedi.

RAKİBE BAKMAYACAĞIZ
Genç oyunculardan oluşan bir takım olduklarını ifade eden Mustafa Hoca, “Oyuncularım genç ve gelişerek öğreniyorlar. Bazı şeyleri tecrübe edinmek gerekiyor. Söylem etkili ama yaşayarak tecrübe edinmek daha farklı oluyor. Her rakibi yenebilecek konuma geldik. Oyuncularımız da buna inanıyor. İyi bir seriden geçiyoruz ancak, artık bu da geride kaldı. Şimdi Eskişehir maçına odaklanacağız” diye konuştu. Eskişehir maçında rakibin konumuna bakmadan oynayacaklarının altını çizen Mustafa Er sözlerini şöyle sürdürdü:

MOTİVE OLACAKLAR
“Çok iyi konsantre olmak zorundayız. Rakibin konumuna bakmayacağız. Son sırada olabilirler ancak geride kalan 2 maçta galibiyet elde edecek bir konuma geldiler ve hatta galibiyeti kaçırdılar. Son iki maçta ivme yakaladılar. Onlar da ‘Acaba Bursa’da galibiyete ulaşabilir miyiz?’ diyecekler. Belki de geçen sene gelip bizi yenmişlerdi bu durum da onları ayrıca motive edecek. Biz de neleri iyi yaptık, nerede hata yaptık onları analiz edip mental olarak hazırlanmalıyız. Bu maça tamamen yoğunlaşıp iyi bir oyunla Eskişehir maçına hazırlanmak ve kazanmak istiyoruz.”

Daha dikkatli olmalılar
Mustafa Er, İstanbulspor karşısında oyundan atılmasıyla ilgili olarak “Hakem hataları muhakkak bizleri de etkiliyor. Bandırma maçını belki kazandık ama orada da bariz hata vardı. İstanbulspor maçında dakika 85 ve 3-2 gerideydik. Çok net bir penaltımız verilmedi. Atsak skor 3-3 olacaktı belki kazanacaktık. Çünkü moral motivasyonumuz üst seviyedeydi. Rakip demoralize olmuş ve oyundan düşmüştü. Kazanacağımıza inandığımız için bu kadar itiraz ettik. 90+3’te gol attık atmasaydık yenilecektik. Benim tepkim tamamen onaydı. Biz büyük bir camiayız tabii ki ayrıcalık istemiyoruz. Hata tabii ki olacak ama sonucu etkileyecek hata olmamasını istiyoruz. Oyuncularımız çok genç onlar bu durumdan çok etkileniyor. Sonrasında onları oyuna döndürmek için uğraşıyoruz. Bunlara takılmayacağız. Üstesinden geleceğiz. Hakemlerin de daha dikkatli olmasını istiyoruz. Büyük camialar böyle şeylerin de üstesinden gelmeli. Daha önce de geldik” diye konuştu.

Yaşayarak öğrenecekler

Genç oyuncuların gösterdikleri başarılı performans sonrasında dış faktörlerden etkilenebileceklerini söyleyen Mustafa Hoca, “Sürekli onlara oyuna odaklanmalarını söylüyoruz. Burada bir süreç var bunu da iyi idare etmek lazım. Dalgalanma sezon içinde tabii olacak. Sezon başında kazandıktan sonra reaksiyon gösteremiyorduk. Yaşayarak bunu da öğrendik. Artık reaksiyon veriyorlar. Sevinç veya hüznü kısa tutup yeniden odaklanabiliyorlar. Tekrar meydan okuma anlamında da takım gelişiyor. Onlarla saha içi ve dışında sürekli beraberiz. Bazı şeyleri yaşayarak öğrenecekler” dedi.

HER MAÇI KAZANAMAYIZ
Takımın bütün maçlarını kazanamayacağının herkesin bilmesi gerektiğini belirten genç teknik adam, “O yüzden herkesten sabırlı olmasını istiyorum. Galibiyeti de yenilgiyi de çok fazla abartmamalıyız. Biz bütün sezonu galibiyetle tamamlamayacağız. Mağlup olduğumuzda da dersler çıkarıp yolumuza devam etmeliyiz. Kaybettiğimizde de çok çabuk ayağa kalkmalıyız. Bunu yapanlar iyi takımlar zaten. İyi giderken de bunu da abartmadan iyi gidiyoruz ama evet eksiklerimiz var bunları gidermek için neler yaparızı düşünüyoruz. Bu anlamda oyuncularımın da geliştiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

İkinci yarı sert geçecek
Ligin ikinci yarısıyla birlikte kırılmaların başlayacağını ifade eden Mustafa Er, “Biz de daha üst sıralarda olabilirdik. Ümraniye maçı hariç mağlup olduğumuz maçlarda reaksiyon gösterdik. Minimum 4-5 puanımızı daha olabilirdi.  İkinci yarı çok sert geçecek. Şampiyonluk, play-off ve ligde kalma maçları sert ve dozajı yüksek olacak. Oyunsal anlamda gelişirken fiziksel anlamda da gelişiyoruz. Oyuncularım 120 dakika kupa maçından sonra İstanbulspor karşısında son 20 dakika muhteşem direnç gösterdiler. İkinci yarı çok daha sert olacak. İkinci yarıya her anlamda hazırlıklı olacağız. Şimdi 2 maçımız var bunları kazanıp play-off potasına yakın veya içinde olmak istiyoruz” dedi.

Her duruma hazırlıklıyız
Transfer tahtası açılsa da açılmasa da sezon başındaki düşünceye sahip olduğunu belirten Mustafa Er, “Biz transfer olmasına da olmamasına da hazırlıklıyız. Mevkisel anlamda bazı pozisyonlarda eksiklerimiz var. Oraları dolduramadık. Bazı mevkilerde orjinal oyuncumuz yok. Bazı yerlerde de alternatif oyuncuya ihtiyacımız var. Bunlar için de yapıya uygun oyuncular olacak, olmazsa da bu oyuncularla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Genç çalıştırıcı, çok gol atıp, çok gol yemelerinin ise maçlara 1-0 olsun bizim olsun mantığıyla çıkmadıklarından kaynaklandığını ve savunmaya da hücuma da bütün olarak baktıklarını söylerken, “Biz gol yesek bile daha fazlasını atabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X