Mustafakemalpaşa Beyazı’na büyük ilgi

Aşkabat’daki fuara Mustafakemalpaşalı mermercilerle birlikte katılan Kurtulan, Mustafakemalpaşa beyaz mermerinin uluslararası birçok prestijli projede kullanılmak üzere talep gördüğünü söyledi.

Mustafakemalpaşa Beyazı’na büyük ilgi

SEZGİN EREN

Türkmenistan’da düzenlenen 6. Türk İhraç Ürünleri Fuarı’nda boy gösteren Mustafakemalpaşa beyaz mermeri yoğun ilgi gördü.

Mustafakemalpaşalı mermercilerin Türk dünyasında önemli bir pazara sahip olduğunu dile getiren Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin dünya pazarına mermer ihracatı yapacak düzeye ulaşması için destek olacaklarını kaydetti. 7 fabrikada 220 işçinin çalıştığı Mermer OSB’nin canlandırılmasının Mustafakemalpaşa’ya büyük kazanımlar sağlayacağını dile getiren Başkan Kurtulan, “Bölgedeki mermer sektörünü tek bir alanda toplamak gerekiyor. Bunun için de arsa sorunlarını çözmemiz lazım. Yatırımlar arttıkça Mustafakemalpaşa’nın kaliteli mermeri tüm dünyada daha da tanınır olacak” dedi.

REZERV BÜYÜK

Bölgeden çıkarılan Mustafakemalpaşa beyazı ve bej mermer rezervinin 75 milyon metre küp olduğunun tahmin edildiğini belirten Sadi Kurtulan, Çin’e kadar uzanan bir ihracat alanı bulunduğunu dile getirdi. Belediyenin de mermer bölgesinde 50 dönümlük arazisi bulunduğunu belirten Kurtulan, bu alanı Mermer OSB’ye tahsis etmek için meclis gündemine alacaklarını kaydetti.

 

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ

Mustafakemalpaşa’nın çok değerli mermer yataklarına sahip olduğunu dile getiren Başkan Kurtulan, “Mustafakemalpaşa’nın madencilik gibi önemli ekonomik dinamiklerini daha güçlü bir hale getirmek zorundayız. Yeraltı kaynaklarımızı çevreye zarar vermeden profesyonelce değerlendirerek, ekonomiye kazandırmak için üstümüze düşen görevi yerine getirmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X