‘Mustafakemalpaşa çok şanslı bir ilçe’

Ziyaret ettiği Mustafakemalpaşa’nın çok şanslı olduğunu ifade eden Vali İzzettin Küçük, “Allah’ın verdiği nimetleri akılla ve bilgiyle işleyerek pazarlayacağız” dedi.

‘Mustafakemalpaşa çok şanslı bir ilçe’

Vali İzzettin Küçük Mustafakemalpaşa ilçesini ziyaret etti. İlçeyi çok beğendiğini belirten Küçük, burada yaşayanların çok şanslı olduğunu söyledi. 

Ziyaretine Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı ile başlayan Vali İzzettin Küçük, ilçede kültür merkezine dönüştürülen tarihi ‘Taş Mektep’te de incelemelerde bulundu. Ardından Mustafakemalpaşa Belediyesi’nde Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’dan ilçe hakkında brifing alan Vali İzzettin Küçük, yapımı devam eden yeni Hükümet Konağı’ndaki çalışmaları da yakından takip etti. Daha sonra Mustafakemalpaşa SODAM (Sosyal Dayanışma Merkezi) çalışmalarını yerinde gözlemleyen Vali İzzettin Küçük, Devecikonağı Mahallesi’nde bulunan Mermerciler Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü hizmet binası açılış törenine katıldı.

AKILLA BİLGİYLE İŞLEYECEĞİZ…

Törende konuşan Vali İzzettin Küçük, “Çok güzel bir mahalle. İçine girdiğimizde sağlı sollu tek katlı, iki katlı geleneksel mimari tarzında muhteşem bir mahalle. Yol boyunca da Türkiye’nin en verimli arazilerinden geçtik. Her türlü meyvenin sebzenin öbek öbek ekilip biçildiği, güzel bir bölgedeyiz. Tabi ayrıca bir de mermer var. Bunun yanında bölgede yüksek miktarda bor madeninin de bulunduğunu söylediler. Allah ne kadar nimet varsa, Mustafakemalpaşa ilçemize bahşetmiş. Mustafakemalpaşa’yı çok beğendiğimi ifade ederek, çok şanslı olduğunuzu da belirtmek isterim. Çok tatlı bir coğrafya. Tabi bu nimetleri işlememiz de gerekmekte. Sonuç itibariyle Allah’ın verdiği  nimetleri akılla ve bilgiyle işleyerek pazarlayacağız. Bunun için de muhakkak bir alt yapı çalışması yapmalıyız. Türkiye’nin en güzel beyaz mermerlerinden birisinin kaynağı burada. Bizlerin de burada mermerle uğraşan sanayicilerimizi toplamamız lazım. İnşallah en yakın zamanda kamulaştırmalar tamamlanacak ve burayı mermer alanında komplike bir alana çevireceğiz” dedi.

Aynı zamanda Mermer OSB Müteşebbis Heyeti Başkanı da olan Kaymakam Masatlı da Bursa ve diğer kentlerdeki mermer yatırımcılarını Mustafakemalpaşa’ya davet ettiklerini ifade etti. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise önemli yeraltı zenginliklerini ekonomiye kazandırmanın çabası içinde olduklarını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X