Mustafakemalpaşa geçmişten geleceğe incelenecek

Kentin geleceği için hedeflenen atılımlara yeni bakış açıları getirilmesi çalışması yürüten Mustafakemalpaşa Belediyesi, Uludağ Üniversitesi’nin akademik desteği ile ‘Geçmişten Geleceğe Mustafakemalpaşa’ sempozyumu’ düzenliyor.

Mustafakemalpaşa geçmişten geleceğe incelenecek

13-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacak sempozyum kapsamında Mustafakemalpaşa’nın tarihsel, toplumsal, kültürel, arkeolojik, coğrafi ve çevre duyarlılığı boyutlarıyla ele alınacak.

Mustafakemalpaşa’nın bilgi alt yapısının zenginleştirilmesi, tanıtımına katkı sağlanması ve turizm potansiyelinin arttırılmasının hedeflendiği sempozyuma alanında yetkin bir çok bilim insanı ve yazar katılacak. 

ÜÇ GÜN SÜRECEK

İmar, alt ve üstyapı çalışmaları kadar kültürel değerlere dönük çalışmalar yapmayı bir görev olarak gördüklerini ifade eden Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, akademisyen ve araştırmacıların bir araya gelmesiyle üç gün boyunca Mustafakemalpaşa’nın her yönü ile tartışmaya açılacağını söyledi. 

Kurtulan, “Mustafakemalpaşa’nın antik dönemlerden bu yana yaşadığı tarihi, toplumsal ve sosyal değişim ve gelişime ilişkin bildiriler hazırlanarak, kentin sahip olduğu tarihi değerlerin, doğal güzelliklerin ve turizm potansiyelinin irdelenmesini bekliyoruz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X