Mustafakemalpaşa’da altyapı hamlesi

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, altyapı ihtiyaçlarının başında gelen kanalizasyon ve atık su arıtma tesislerinin yapımı için düğmeye basıldığını bildirdi.

Mustafakemalpaşa’da altyapı hamlesi

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, BUSKİ daire müdürleriyle ilçenin altyapı sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda bir araya geldi. Toplantıda, arıtma  tesisleri ve kanalizasyon inşaatı için görüşmelerde bulunuldu. 2016 yılı için Mustafakemalpaşa’ya ayrılan 23 milyon TL’lik BUSKİ bütçesinin çözüm odaklı yatırımlara harcanacağını ifade eden Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, başta atık su arıtma tesisleri ve yeni kanalizasyon terfi merkezleri kurularak, kanal ana kolektör inşaatına başlanacağını bildirdi.

Vatandaşların en büyük beklentisinin altyapısı tamamlanmış sağlıklı bir Mustafakemalpaşa’da yaşamak olduğunu ifade eden Kurtulan, “İçme suyu arıtma tesisleri, isale ve şebeke hatlarının rehabilitasyonu, yeni su depolarının inşaatı, atıksu toplama şebekesi ve atıksu terfi merkezlerinin yenilenmesi ile atıksu arıtma tesisi, Mustafakemalpaşa’nın bugünden geleceğe ivedilikle çözümlenmesi gereken altyapı ihtiyaçları arasında yer alıyor” dedi.

EKSİKLER TAMAMLANIYOR

Bu sorunu köklü bir çözüme kavuşturmak için BUSKİ ile koordineli bir şekilde çalışmaya başladıklarını belirten Kurtulan, “Altyapı eksiklikleri etap etap belirlenerek, projelendirildi. Merkez ve kırsal mahallelerde acil düzeydeki altyapı eksiklikleri tamamlanılıyor. Atıksu arıtma tesisleri için de ihale sürecine girildi. Fevzidede Mahallesi Top Söğüt Mevkii’nde yapılacak olan bu tesislerin tamamlanmasıyla birlikte kanalizasyon atıkları kontrol altında, tek bir nokta da toplanacak. Ana kolektör hatları ile birlikte yeni kanalizasyon terfi binaları da bu çalışmalar esnasında kurulacak. Atariye, Fevzidede ve Hamzabey Mahalleleri için kanalizasyon ve yağmur suyu hattı inşaatı ise yakında başlayacak. Kapsamlı bir altyapı hamlesini sağlıklı bir şekilde yürüterek, yıllarca süren bu sorunu çözeceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X