Mustafakemalpaşa’da bilgi şöleni başladı

Mustafakemalpaşa’da kentin tarihsel, sosyal, kültürel ve ekonomik değerlerini gün yüzüne çıkarmak amacıyla düzenlenen 3. Uluslararası Mustafakemalpaşa Sempozyumu başladı.

Mustafakemalpaşa’da bilgi şöleni başladı

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Uludağ Üniversitesi’nin akademik desteği ile gerçekleştirilen ‘Geçmişten Geleceğe Mustafakemalpaşa’ temalı üç günlük sempozyuma Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler, muhtarlar ve vatandaşlar ile birlikte Türkiye’nin birçok üniversitesinden 65 akademisyen ve yerel tarih araştırmacıları katıldı. 

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa’nın geçmişi ile geleceği arasında bir köprü kurarak kentin bilgi altyapısının zenginleştirilmesi, tanıtımına katkı sağlanması ve turizm potansiyelinin arttırılmasını hedeflediklerini söyledi. Kurtulan, sempozyumda kentin antik dönemlerden bu yana yaşadığı tarihi, toplumsal ve sosyal değişim ve gelişiminin ortaya konacağını kaydetti. 

Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru ise, medeniyetin yapı taşı olan şehirlerin geleceğinin ancak toplumun değerlerine sahip çıkılarak  kurulabileceğini ifade etti. Tarihinden güç alan toplumların geleceğini güvenle planladığını belirten Yücedoğru, “Teknik hizmetlerin yanısıra insanların ruh dünyasını güzelleştiren, şehre değer katan organizasyonlara ihtiyaç var. Bu sempozyum da ‘Mustafakemalpaşalılık ruhuna güç katacaktır” dedi. 

PLANLAMAYA ÖNCÜLÜK EDECEK

Kaymakam Mustafa Masatlı da Mustafakemalpaşa’nın tarım, tarımsal sanayi, tarihi değerleri, doğa güzellikleri ve yeraltı kaynaklarını içinde barındıran bir kimlik birikimi olduğunu dile getirdi.

Masatlı, sempozyumda ortaya çıkacak bilimsel öneriler ve tespitlerin, Mustafakemalpaşa’nın geleceğinin planlanmasına öncülük edeceğini dile getirdi. Sempozyumun ilk gününde 22 bildiri sunuldu. Üç gün sürecek sempozyumda 65 akademisyen ve yerel tarih araştırmacısı tarafından 59 bildiri sunulacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X