Mustafakemalpaşa’da Güvercin Festivali

Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Güvercin Sevenler Derneği’nin düzenlediği ‘4. Güvercin Güzellik Festivali’ büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Mustafakemalpaşa’da Güvercin Festivali

Mustafakemalpaşa’nın güvercin potansiyelini tanıtmak ve genç nesillere kuş sevgisini aşılamak amacıyla yapılan festivalde 2 bin güvercin görücüye çıktı.

Kuş bakıcılığının püf noktalarının anlatıldığı festivalde sergilenen birbirinden güzel güvercinler, 50 TL ile 3 bin TL arasında alıcı buldu. Mehter Takımı’nın gösterisiyle başlayan şenliğin açılışında konuşan Mustafakemalpaşa Güvercin Sevenler Derneği Başkanı Recai Ok, güvercin yetiştiriciliğinde yalnız Bursa’nın değil Türkiye’nin marka şehirleri arasında bulunduklarını söyledi.

Güvercinseverleri bir çatı altında buluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise bu geleneği yaşatacaklarını kaydetti. Kurtulan, “Milyonlarca meraklısı olan güvercin etkinlikleri kentlerin tanıtımında farklı bir rol oynuyor. Kırklareli’nden Muğla’ya, İzmir’den Gazi Osman Paşa’ya kadar tüm güvercin severler bu festivalde bir araya geldi. 7’den 77’ye her yaştan kuşseverin bu ilgisinden memnunuz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X