Mustafakemalpaşa’da haşereyle mücadele

Mustafakemalpaşa’da yaz dönemi ilaçlama çalışmaları başladı.

Mustafakemalpaşa’da haşereyle mücadele

Büyükşehir Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte merkez ve kırsal mahallelerde halk sağlığını etkileyen larva ve uçkunların üremelerini engellemek için yeni ekipmanlarla düğmeye bastı. Çalışmalar, Veterinerlik Hizmetleri Mustafakemalpaşa Şube Müdürlüğü’nün Tatkavaklı Mahallesi’nde bulunan yerleşkesinde başlatıldı.

 

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ilaçlama çalışmalarının Mustafakemalpaşa’nın  iklim ve coğrafi koşulları göz önüne alınarak uygulandığını söyledi. Sivrisinek, karasinek, kene ve benzeri vektörlerin sıtma, kırım kongo, zika ve batı nil virüsü gibi hastalıkların bulaşmasında önemli etkenler olduğunu belirten Kurtulan, çalışmaların su birikintilerinin yoğun olduğu alanlarda, bataklık ve  sazlıklarda, çöplük alanında, su kuyuları, foseptik çukurları, rögarlar ile  su ihtiva eden üstü açık her alanda süreceğini kaydetti. Vatandaşlardan her türlü atıklarını izole etmelerini ve atıklar uzaklaştırılana kadar kapalı olarak muhafaza etmelerini isteyen Kurtulan, “Herşey vatandaşlarımızın sağlık ve rahatlığı için. Bu şekilde vatandaşlarımızın yaz mevsiminde sivrisinekten yana sıkıntısı olmayacak” dedi.

BİLİNÇLİ İLAÇLAMA

Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Barbaros Cihangir ise ilaçlamaların etkin, sağlıklı ve bilinçli bir şekilde yapılması amacıyla Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği ve Sağlık Bakanlığı’nın ruhsatlandırdığı ilaçların kullanıldığını söyledi. İlaçlama çalışmaları hakkında bilgiler veren Cihangir, “Derelerin ıslahı, bataklıkların kurutulması dışında Mustafakemalpaşa genelinde yaklaşık 3 bin 500 sivrisinek üreme kaynağı 15 günlük, bin 500 karasinek üreme  kaynağının ise 7 günlük periyotlar halinde sürekli biyosidal ürünlerle ilaçlanmaktadır. Bugüne kadar Mustafakemalpaşa’da ilaçlama için 523 bin TL harcandı” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X