Mustafakemalpaşa’da Karadeniz rüzgarı

Mustafakemalpaşa Karadeniz Kültür ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği’nin düzenlediği ‘2. Yöresel Ürünler ve Hamsi Şöleni’ renkli görüntülere sahne oldu.

Mustafakemalpaşa’da Karadeniz rüzgarı

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen şölende, Karadeniz ezgileriyle coşan vatandaşlara hamsi ziyafeti sunuldu.

Adnan Menderes Meydanı’ndaki etkinliğe AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Bursa Trabzonlular Federasyonu Başkanı Nuri Uğurlu, Mustafakemalpaşa Karadenizliler Derneği Başkanı Tamer Aydemir ve çok sayıda vatandaş katıldı. Horon  ve Karadeniz ezgileriyle coşkunun arttığı şölende vatandaşlara iki ton hamsi ekmek ikramı yapıldı. Karadeniz’e has yöresel ürünlerin satışa sunulduğu festival standı, 26 Aralık Cumartesi gününe kadar açık kalacak.

ANADOLU MOZAİĞİ

Bursa’nın bir Anadolu mozaiği olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, bu kardeşliğin Türkiye’ye örnek olmaya devam edeceğini kaydetti. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise, “Paylaştıkça artan tek şey sevgidir. Bu sevginin altında da yüzlerce yıllık bir kültür birikimi var. Güzel coğrafyamızın rengarenk kültürünü birliğimizin bir simgesi olarak görmeliyiz” dedi. 

Mustafakemalpaşa Karadenizliler Derneği Başkanı Tamer Aydemir de organizasyonun birlik ve kardeşlik duygularını kuvvetlendireceğini belirterek, desteklerinde dolayı Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X