Mustafakemalpaşa’da kök hücre bağışı

Mustafakemalpaşa’da lösemi hastaları için kan ve kök hücre bağış kampanyası düzenlendi.

Mustafakemalpaşa’da kök hücre bağışı

SEZGİN EREN

İlçede Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Kızılay işbirliğiyle iki günlük kampanya gerçekleştirildi.

Adnan Menderes Meydanı’nda gerçekleştirilen kan ve kök hücre kampanyasına yoğun ilgi gösteren gönüllülerden, 94 ünite kan toplandı. 18-50 yaş arasındaki 430 kişi ise kök hücre bağışında bulundu.

Kampanyaya katılarak vatandaşlara teşekkür eden Belediye Başkanı Sadi Kurtulan Mustafakemalpaşa’nın bir kez daha toplumsal duyarlılık örneği gösterdiğini söyledi.

Kurtulan, “Ülke genelinde kök hücre transferi bekleyen tüm hastalarımız için bu hayati önemdeki bağışlara ihtiyacımız var. Bir insanı yaşatmak insanlığı yaşatmak gibidir. Lösemi hastası çocuklarımızın tekrar ayağa kalkması için düzenlenen bu anlamlı kampanyada kan ve kök hücre bağışçısı olan gönüllülere teşekkür ediyorum. Yardımlaşma bilinciyle hareket ederek kök hücre bağışını arttıracağız” dedi.

SONUÇLAR BAŞARILI…

Güney Marmara Bölge Kızılay Kan Hücre Uzmanı Dr. Ramazan Çiçek ise Sağlık Bakanlığı’nın kurduğu kök hücre bankası aracılığı ile bilinçlendirmenin arttığını dile getirdi.

Dr. Çiçek, “Avrupa’dan aradığımız eşleşme değerleri çok az, yüz binde birlerde. Bizde 165 bin örnekte 968 tane uygun eşleşme bulunuyor. Bölgemizde ise 103 eşleşme var. Bugüne kadar 30 kök hücre toplanıp, hastalara nakil yapıldı. Sonuçlar çok başarılı. Gönüllüler, Kızılay’ın kan aldığı bütün birimlere müracaat ederek kan bağışı ile birlikte kök hücre örneği verebilirler” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X