Mustafakemalpaşa’da ‘lezzetli’ festival

Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 3’ncüsü düzenlenen ‘Yöresel Ürünler Tanıtım Festivali’ başladı. Adnan Menderes Meydanı’nda ziyaretçilerine kapılarını açan festivalde, ilçenin geleneksel ürünlerinin bilinirliğini artırmak amaçlanıyor. 

Mustafakemalpaşa’da ‘lezzetli’ festival

Festivali ziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, AK Parti İlçe Başkanı Murat Hallaçoğlu ve çok sayıda vatandaş, stantları birlikte gezdi. Verimli topraklarıyla Mustafakemalpaşa’nın Türkiye’yi doyuran bir şehir olduğunun belirten Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, ‘‘Türkiye’nin süt ihtiyacının yarıdan fazlası sadece bu bölgeden karşılanıyor. Hayvancılık ve hayvancılığa dayalı ürün yatırımlarında çok iyi bir konumdayız ve bu başarıya desteğimiz hep sürecek” dedi.

YEMEK YARIŞMASI BUGÜN…

Festivale bu yıl 34 stantta 50’den fazla iştirakçinin yüzlerce ürünle katıldığını ifade eden Kanar, ‘‘Akçapınar’ın kara incirini, Karaoğlan’ın fasulyesini, ovamızın domates ve biber gibi katma değer oluşturan sebzeleri ile süt ve süt ürünlerimizi daha fazla insana ulaştırıyoruz. Bunun yanında baston, kasnak ve semer gibi el emeği ürünlerde geleneksel bir miras olarak bu festivalde yer alıyor” diye konuştu.

Önceki gün kapılarını açan ve 3 gün sürecek olan festival, bugün 1. Gastronomi Yemek Yarışması ile final yapacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X