Mustafakemalpaşa’da renkli organizasyon

Bursa İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Ziraat Odası desteği ile koyun keçi tanıtımı ve ekipmanlarının tanıtımı etkinliğinde renkli görüntüler yaşandı.

Mustafakemalpaşa’da renkli organizasyon

SEZGİN EREN

Kapalı pazar yerinde düzenlenen etkinliğe Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden getirilen 500’e yakın küçükbaş hayvan, kurulan 80 padokta meraklılara gösterildi. Organizasyonda mehter takımı ve kılıç kalkan gösterisi yaparken, kuzuları sevmeye gelen çocuklara pamuk şekeri ve balon dağıtıldı. Bağışlanan iki koyunun geliri şehit ve gazi ailelerine bağışlanmak üzere açık arttırmayla satıldı.

Bursa İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali İhsan Yıldırım Oran, Türkiye’nin damızlık ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla ırkının özelliklerini taşıyan hayvanların üreticiyle buluşmasını amaçladıklarını söyledi. 2 gün sürecek olan organizasyona ev sahipliği yapan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan küçükbaş hayvanların üretimindeki gelişmeleri üreticilerin birbiriyle görüşmesini sağlamak, sektördeki yeniliklerin üreticiye sunulmasında yardımcı olmak üzere bu etkinliğin gerçekleşmesine destek verdiklerini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X