Mustafakemalpaşa’da üç bin kişiye aşure

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Muharrem ayında geleneksel hale getirdiği aşure ikramını bu yıl da gerçekleştirdi. Büyük ilgi gören etkinlikte, Adnan Menderes Meydanı, Kapalı Pazar Yeri, Pazar Pazarı, Pazartesi Pazarı ve Tahıl Meydanı’nda kurulan stantlarda

Mustafakemalpaşa’da üç bin kişiye aşure

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da  ikramlara katılarak, aşure servisi yaptı.

Toplumun ortak değeri olan aşure geleneğini Mustafakemalpaşa’da her yıl büyük bir ilgiyle yaşattıklarını söyleyen Kurtulan, “Sosyal birlikteliği sağlamanın yolu, manevi değerlerin yaşatılmasından geçiyor. Yüzyıllardır sürdürülen aşure geleneği de sosyal paylaşımın ve bireylerarası dostluk ilişkilerinin gelişmesine vesile oluyor. Aşure, bolluk ve bereketin simgesidir. Milletimizin asırlardır sürdürdüğü bu geleneği halkımızla bu yıl da paylaşıyoruz. Muharrem ayı ve Aşure Günü’nün birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine, gözyaşı, zulüm ve yaşanan olumsuzlukların sona ermesine vesile olmasını diliyorum” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X