Mustafakemalpaşa’da yılların özlemi gerçekleşiyor

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde temeli 1995 yılında atılan ancak hiç kullanılmadan kaderine terk edilen yüzme havuzunun bulunduğu alan dev bir spor kompleksine dönüşüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile birlikte hayata geç

Mustafakemalpaşa’da yılların özlemi gerçekleşiyor

Bursa’yı sporda da ‘marka kent’ haline getirmek amacıyla yeni stadyumun yanı sıra eğitim kurumlarına spor salonları, amatör kulüplere sahalar, mahallere 7’den 70’e herkesin kullanabileceği tesisler kazandıran Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Mustafakemalpaşa İlçesi’nde yılların özlemini hayata geçiriyor. İlçe girişindeki Etibank’ın karşısında bulunan yaklaşık 37 dönümlük alanda temeli 1995 yılında atılan ancak hiç kullanılmadan kaderine terk edilen yüzme havuzunun bulunduğu bölge, tüm spor branşlarına ait tesisleri bünyesinde barındıran dev bir spor kompleksine dönüşüyor.

İmzalar atıldı

İlçe halkının yıllardır özlemle beklediği tesislerin hayata geçirilmesi için devreye Büyükşehir Belediyesi girdi. Mustafakemalpaşa ilçesine de sportif anlamda kalıcı bir eser bırakmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, içinde yüzme havuzu, tenis kortları, spor salonları, sahalar, bisiklet ve yürüyüş parkurları, konferans ve sergi salonlarının bulunacağı dev bir kompleks için Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı’na bağlı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile işbirliğine gitti. İki kurumun işbirliğiyle hayata geçirilecek dev kompleksle ilgili protokol Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu arasında imzalandı. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın da katıldığı imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yıllardır özlemle beklenilen tesisleri kısa zaman içinde ilçe halkının kullanımına açmayı amaçladıklarını söyledi.

Sporcu fabrikası olacak

Kent merkezinde bulunan tüm imkanların ilçelerde yaşayan vatandaşlara da sunulması için büyük özen gösterdiklerini belirten Başkan Altepe, yıllardır Mustafakemalpaşa ilçesinin gündeminde olan ancak bir türlü gerçekleşmeyen proje için somut bir adım attıklarını kaydetti. Yapılacak tesisin adeta bir sporcu fabrikası olacağını dile getiren Başkan Altepe, “İçinde her türlü spor kompleksinin bulunduğu bir gençlik merkezinin startını vermiş oluyoruz. Tesis, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla yapılacak. Spor salonları, yüzme havuzu, tenis kortları, bisiklet ve yürüyüş parkurları ile büyük bir kompleks olacak. Yılların beklentisi olan bu projenin hayata geçirilmesi için verdikleri katkı için Teşkilat Başkanımıza ve Mustafakemalpaşa Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu dev proje şimdiden ilçe halkına hayırlı olsun” diye konuştu.

Amaç herkesin spora erişimini sağlamak

Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın talimatları doğrultusunda bu projede yer aldıklarını hatırlatarak, “Mustafakemalpaşa ilçesine böyle bir tesis kazandırılmasına vesile olmaktan mutluyuz. İnşallah hızlı bir şekilde tamamlanıp, herkesin spora erişimine katkı sağlar” dedi.

İlçenin gözdesi olacak

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da projenin ilçe için büyük önem taşıdığını söyledi. Kurtulan, “Yıllardır Etibank’ın karşısındaki yüzme havuzuna herkes bakar, o içler acısı tablodan dolayı herkes içini burkardı. Çürümeye terk edilen bu tesis artık hizmete giriyor. Kültür merkezi, konferans ve tiyatro salonu, eğitim merkezi, kapalı havuzu, tenis kortları, voleybol ve basketbol salonları, bisiklet ve yürüyüş yollarıyla bu bölge Mustafakemalpaşalıların gözdesi olacak. Böylesi önemli bir tesisin ilçemize kazandırılmasına katkı veren Spor Bakanımıza, Spor Toto Teşkilatına ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X