Mustafakemalpaşa’da yöresel ürünler tanıtıldı

Mustafakemalpaşa Belediyesi öncülüğünde Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri düzenlendi.

Mustafakemalpaşa’da yöresel ürünler tanıtıldı

AYHAN FİDAN

 

Başta Mustafakemalpaşa tatlısı olmak üzere salçalık biber, domates, kırmızı biber ve süt üretiminde son yıllarda bölgenin lokomotifi haline yükselen Mustafakemalpaşa, kırsal kalkınmanın temeli olan doğal gıda ürünlerinden orman ürünlerine kadar sahip olduğu bütün mahalli lezzetleri, ‘Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri’nde tanıtıldı.

Adnan Menderes Meydanı’nda ‘Elimizden Yöremizden’ sloganıyla gerçekleştirilen organizasyonda 140 sergi yer aldı. Kestelek halk oyunları ekibinin gösterisiyle başlayan açılışta konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ilçenin dayanıklı gıda ürünlerinin yanı sıra geleneksel ev lezzetlerine de sahip olduğunu söyledi. Kurtulan, ‘Akçapınar’ın kara incirini, Paşalar’ın yoğurdunu, Çeltikçi’nin biberini artık tüm Türkiye tanıyacak. Bunun yanında ustaların elinden çıkan baston, kasnak ve yayık gibi el emeği ürünlerde  geleneksel bir miras olarak geleceğe taşınacak” dedi.

Kaymakam Mustafa Masatlı da, Mustafakemalpaşa’nın iklimsel elverişliliğinin sebze ve meyve üretimine büyük olanak sağladığını dile getirdi. 20 çeşide ulaşan biber üretiminin bölge ekonomisine değer kattığını kaydeden Masatlı, ‘ Türkiye tarımsal üretimde dünyada 7. sırada bulunuyor. Bu hiç de azımsanmayacak bir nokta. İnsanlarımızın emeği her şeyin üstündedir. Sergide gördüğümüz tüm bu ürünler bizim zenginliğimizdir’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X