Mustafakemalpaşa’ya 250 milyon $’lık yatırım

Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (MKPOSB), bin kişiye iş imkanı sağlayacak yeni bir yatırıma ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Mustafakemalpaşa’ya 250 milyon $’lık yatırım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘istihdam seferberliği’ çağrısına destek veren Türkiye’nin köklü firmalarından Ecoplast, ambalaj üreteceği fabrikayı Mustafakemalpaşa’ya kurma kararı verdi.

İlçenin Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ı ziyaret eden Ecoplast Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eruslu, tesisi, 250 milyon dolarlık yatırım ile 455 bin metrekare arazi üzerine kuracakları söyledi.

Hızla inşaat safhasına geçmek istediklerini kaydeden Eruslu, ”Genel amacımız ambalaj konusunda Avrupa’ya ihracat yapmak, ülkemizin ürünlerini orada satmak. Geri kalan kısmını da iç piyasada, özellikle Marmara’nın ihtiyaçlarını karşılamak hedefindeyiz. Ambalaj alanında firmamız Türkiye’de ilk beşin içinde yer alıyor. Gaziantep’teki fabrikamız iç piyasa ve Orta Doğu’ya ihracat üzerine çalışıyor” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da, çevre duyarlılığı yüksek OSB’nin önemli bir yatırımı bünyesine kattığını ve bunun istihdam açısından büyük bir kazanç olacağını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X