Mustafakemalpaşa’ya 400 çöp konteynırı

Mustafakemalpaşa Belediyesi, merkez ve kırsal mahallelerdeki çöplerin çevre kirliliğine neden olmadan toplanabilmesi için 400 adet konteynır alımı yaptı.

Mustafakemalpaşa’ya 400 çöp konteynırı

Mustafakemalpaşa Belediyesi, mahallelerin çöp konteynır eksikliklerini gidermek için muhtarların talepleri doğrultusunda harekete geçti. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 131 mahalle ile Bursa’da hizmet alanı en geniş ilçelerin başında gelen Mustafakemalpaşa’da Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girdiği tarihten bu yana mahalleye dönüşen kırsal bölgelere bin 20 adet çöp konteynırı yerleştirildiğini söyledi. 

ÖNCELİK SAĞLIK VE TEMİZLİK

Çevre kirliliğini ortadan kaldırmak için gerekli tüm hassasiyeti gösterdiklerini belirten Kurtulan, alımı yapılan 400 adet çöp konteynırını ihtiyaç duyulan mahallelere ulaştırmaya başladıklarını dile getirdi. İlçe sakinlerinin sağlıklı ve temiz bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmelerini öncelikleri arasına aldıklarını ifade eden Kurtulan, “Temizlik İşleri Müdürlüğümüz’ün her türlü ekipman filosunu teknolojik araçlarla da destekleyerek genişletiyoruz. Merkez ve kırsal mahallelerin temizliği için tüm imkanlarımızı seferber ediyor, çöplerin zamanında toplanmasına, eskiyen ve yıpranan konteynırların değiştirilmesine ve dezenfekte edilmesine  özen gösteriyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ayrıca çöp konteynırlarının çevreye yaydığı kötü kokuyu engellemek için hijyen çalışmalarına da ağırlık verdiklerini ifade ederek, kir sökücü ve koku giderici özellikleri bulunan yeni çöp dezenfekte makinelerinin hizmete girdiğini bildirdi. 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X