Mustafakemalpaşa’ya güneş enerjisi santralı

Güneş enerjisi ile çevreyi koruyarak kendi elektriğini üretmek için çalışmalarını sürdüren Mustafakemalpaşa Belediyesi, Güneş Enerjisi Santralı (GES) kurmaya hazırlanıyor.

Mustafakemalpaşa’ya güneş enerjisi santralı

Mustafakemalpaşa Belediyesi, GES Projesi’nde önemli bir adım daha attı. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 1MW arazi tipi Güneş Enerjisi Santrali Projesi Çağrı Mektubu’nu Burka Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karaman’dan teslim aldı. Bağlantı protokolünün imzalandığı törende konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Sünlük Mahallesi’nde bulunan 20 dönümlük arazi üzerine, 700 hanenin elektrik tüketimini karşılayabilecek güçte GES kurmayı planladıklarını söyledi.

İLK ADIM ATILDI

GES Projesi’ne ağırlık verdiklerini ve kurulum süreçlerinin devam ettiğini belirten Sadi Kurtulan, “Türkiye için alternatif kaynakların başında güneş enerjisi geliyor. Güneş ışığından faydalanma süresi uzun olan Mustafakemalpaşa, güneş enerjisinden elektrik üretmek için oldukça avantajlı bir konumda bulunuyor. GES için bağlantı anlaşmasını imzaladıktan sonra artık sahada kuruluma başlamanın ilk adımlarını atmış bulunuyoruz. 2 yıl içinde proje hayata geçmiş olacak. Mustafakemalpaşa’da bir ilk olacak GES Projesi ile elektriğimizi çevreyi koruyarak üretecek ve elde edeceğimiz gelirle de vatandaşlarımıza hizmet sunacağız” dedi. 

YILLIK 640 BİN TL GELİR

Burka Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karaman ise maliyeti 1 milyon euro olarak düşünülen GES’in ortalama 700-900 ton arasında karbondioksit salınımını engelleyerek yılda yaklaşık 23 bin ağacın kesilmesini önleyeceğini dile getirdi. Karaman, “4 bin 230 adet fotovoltaik panel kullanılması planlanan güneş enerjisi santralinde, yıllık ortalama 1 milyon 500 bin kwh/yıl elektrik üretilmesi düşünüldüğünde, yaklaşık 1 yılda 640 bin TL gelir elde edeceği öngörülmektedir. Bu tesisin gaz, duman, kükürt ve radyasyon gibi zararlı atıkları bulunmamaktadır. Santralde kullanılacak fotovoltaik paneller hiçbir şekilde doğaya zarar vermeyen, elektriği tamamen temiz yollarla üreten sistemlerdir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X