Mustafakemalpaşa’ya turizm çıkarması

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mustafakemalpaşa’nın turizm potansiyelini ölçmek ve buna göre pazarlama tekniklerini geliştirmek için harekete geçerken, ilçeye gelen heyet incelemelerde bulundu.

Mustafakemalpaşa’ya turizm çıkarması

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile birlikte TÜRSAB ve BUSAT’tın yetkilileri, 2023 Turizm Stratejik Planı kapsamında Mustafakemalpaşa’yı ziyaret etti. 20 kişilik heyete bir sunum yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa’nın kültürel değerlerini sinevizyon gösterimi ile anlattı. Araştırma heyeti daha sonra destinasyon yönetimi alan çalışması için Tümbüldek Kaplıcalar Bölgesi ve Suuçtu Şelalesi’nde incelemelerde bulundu. 

İnceleme gezisinde konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa’nın hiç bozulmamış doğal yapısıyla eko ve sağlık turizminin bir arada işlenebileceği nadir bir bölge olduğunu söyledi. 

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, “Tümbüldek ve Suuçtu, Mustafakemalpaşa’nın iki önemli markası. Doğal tarım ürünleri, hayvancılık ve endemik bitkiler konusunda Türkiye’nin birkaç adresinden biriyiz. Tarım ve tarımsal hayvancılığa dayalı bir sanayi ile büyüme politikası izleyen bölgemizin bu iki değeri, hem doğa hem de sağlık turizmi için ideal bir yer. Heyetimizle birlikte tanıtım ve yatırım yapılabilecek yerleri gezdik. Hem sahip olduğumuz kültürel doğal güzelliklerimizi tanıttık, hem de geleceğe ait projeler konusunda ortak bir çalışma yürütme kararı aldık” dedi. 

 

YENİ PLANLAMALAR

Bursa Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Abdullah Damar ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın dört farklı genel müdürlüğünden gelen daire başkanları ve uzmanlardan oluşan heyetle birlikte Bursa bölgesinde destinasyon pazarlama ve tanıtım faaliyetleri için altyapı çalışmasında bulunulduklarını belirtti. Mustafakemalpaşa’nın turizm değerlerini anlama, anlatma, tanıtma ve pazarlama konusunda yeni planlamalar yaptıklarını dile getiren Damar, “Mustafakemalpaşa’nın ormanları, doğa zenginlikleri, şelaleleri son derece önemli. Sağlık ve termal turizm açısından Mustafakemalpaşa önde görülüyor’ diye konuştu. 

GÖRDÜKLERİMİZDEN UMUTLANDIK

Mustafakemalpaşa’nın çok özel bir coğrafyaya sahip olduğunu dile getiren Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Başkanı Dr. Serbülent Orhaner de turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Orhaner, “Türkiye’ye gelen turistlerin harcadığı para kişi başına 700 dolar civarında. Halbu ki bu turizmi şekillendirebilirsek kültür, doğa, din, tarih ve sağlık turizmine ağırlık verebilirsek, bu gelir ciddi boyutlara ulaşacaktır. Özellikle sağlık turizmi normal turizmin on katı civarında bir gelir bırakıyor. Mustafakemalpaşa’da gördüklerimizden çok mutlu olduk ve umutlandık’ şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X