Mustafakemalpaşa`ya yeni Adalet Sarayı

Uzun yıllar ilçede hizmet verirken son yıllarda yetersiz hale gelen Mustafakemalpaşa adliye binasının yerine yapılan yeni Adalet Sarayı hizmet vermeye başladı.

Mustafakemalpaşa`ya yeni Adalet Sarayı
SEZGİN EREN
 
Hükümet Konağı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Seçim Kurulu ile birlikte bir komplekste bulunan eski binada görülen adli işlemler, yaşanan yoğunluk ve binaların fiziki durumunun yetersiz kalması nedeniyle boşaltıldı. İlçenin Orta Mahallesi’ndeki eski panayır alanına yapılan yeni Adalet Sarayı tamamlanarak hizmet vermeye başladı.
 
Başsavcılık, Savcılar, Hakimler ve Adliye personeli ile birlikte avukatlar ve tüm resmi dosyalar, yeni Adliye Sarayı’na taşındı. Bodrum kat ve zemin kat üzerine 2 kat olmak üzere toplam dört kattan oluşan binada, 2 adet Asliye Ceza Mahkemesi ve 1 duruşma salonu, 2 adet Sulh Ceza Mahkemesi ve 1 duruşma salonu, 2 adet Asliye Hukuk Mahkemesi ve 1 duruşma salonu, 2 adet Sulh Hukuk Mahkemesi ve 1 duruşma salonu, 1 adet İcra Mahkemesi ve duruşma salonu ile birlikte 9 mahkeme ve 5 adet duruşma salonu, 1 adet Başsavcı odası, 5 adet Savcı odası, 2 adet İcra Müdürlüğü bulunuyor.
 
Bazı vatandaşlar Adliye sarayının ilçe merkezine uzaklığından yakınırken, bazıları ise hem binanın yeni fiziki durumu, hem de cezaevine yakın olması nedeniyle konumunun gayet iyi olduğunu dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X