Musul için geri sayım

Irak’ın Musul kentini IŞİD’den geri almak için girişilecek operasyon için son hazırlıklar tamamlanıyor. Irak ordusu, kentin güneyine ağır silahlar sevk ederken, operasyonun bir hafta içinde başlayacağı iddia edildi.

Musul için geri sayım

Irak ordusu, terör örgütü IŞİD’in elinde tuttuğu Musul’un kurtarılması için başlatılması planlanan operasyon öncesi, bölgeye askeri sevkıyat yapıyor. 

 

Orduya bağlı 76’ncı Tugay Komutanlığı, ağır silah ve zırhlı araçlarla ülkenin batısındaki Enbar vilayetinden Musul’un güney ve doğu cephelerine doğru hareket ediyor. 

Bölgedeki Peşmerge ve tüm silahlı güçlerin hazırlıkları da devam ediyor. 

Bu arada Irak’taki Şii milislerin bir sözcüsü Cevad el Tilbawi , Ankara’nın askerlerini çekmemesi durumunda saldırmaya hazır olduklarını belirtti. Tilbawi, ‘Musul’daki Türk birlikleri meşru bir hedef olack. Türk askerleriyle, IŞİD’e nasıl muamele ediyorsak, o şekilde davranacağız’ dedi.

BİR HAFTA İÇİNDE

Bu arada dün bir açıklama yapan Eski Musul Valisi Esil Nuceyfi, Musul operasyonu için ‘Bir, iki gün en fazla bir hafta içinde başlayabilir’ dedi.

PKK’nın Musul operasyonuna katılması felakete yol açabilceğini ifade eden Nuceyfi,  ‘Haşdi Şabi ve PKK, Musul operasyonunda yer almayacak’dedi. IŞİD’in Musul’da 5 bin militanının olduğunu tahmin edildiğini söyleyen Nuceyfi, Irak Başbakanı Haydar el İbadi’nin açıklamalarının yerinde olduğunu düşünmediklerini, Türkiye’nin desteğine ihtiyaçlarının olduğunu ve bu konuda sorun çıkarılmaması gerektiğini vurguladı.

KAÇANLAR İÇİN KAMP 

Irak ordusunun Musul kentini IŞİD’den geri almak için başlatacağı  operasyonla birlikte, örgütün elinde tuttuğu bölgelerden kaçan siviller için Erbil yakınlarında özel kamp kuruluyor. Bir yetkili ‘İlçeye akın eden sivillere özel bir kampın kurulması için hazırlık yapıyoruz. Operasyonun ne zaman biteceği ve ne kadar süreceğini bilmiyoruz ancak tüm önlemlerin önceden alınması lazım’dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X